Arif Junus propuštěn z vězení ze zdravotních důvodů

Ázerbájdžánský vězeň svědomí Arif Junus byl podmínečně propuštěn z vězení 12. listopadu ze zdravotních důvodů. Jeho žena, také vězeňkyně svědomí, Leyla Junusová, byla též podmínečně propuštěna 9. 12: 2015. Oba čelí zdlouhavému trestu odnětí svobody. Přpad nadále sledujeme.

9.8.2017

Lim Hyeon-soo by měl být volný!

Agentura Reuters informovala, že by měl být pastor propuštěn 9. 8. na svobodu údajně z humanitárních důvodů!

3.7.2017

Liu Sia-po stále ve vězení

Velmi smutná zpráva přichází z Číny. U Liu Sia-po se rozvinula rakovina jater. Nyní je v nemocnici, přesto není, ani podmínečně, propuštěn. Rodina trvá na léčbě mimo vězení a Amnesty nadále tlačí na urychlené bezpodmínečné propuštění.

22.2.2017

Muhammad propuštěn!

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.