"The Nigerian Government will not rest until the girls are rescued," Ambassador writes to AI

The Ambassador of Nigeria, Catherine Okon, has responded to demands raised by Amnesty International Czech Republic. Mrs. Okon acknowledged the seriousness of the situation and at the same time assured us that the efforts of her government to rescue the abducted girls are continuing. "(...) [T]he Nigerian Government is doing its best and taking both bilateral and multilateral approaches in dealing with the Boko Haram insurgency to ensure the safe return of the girls." The Ambassador also stated in her letter that "the Nigerian Government will not rest until the girls are rescued alive and safely reunited with their families."

24.8.2018

Vietnamské úřady musí vyšetřit údajné mučení a špatné zacházení policie vůči návštěvníkům koncertu

Vietnamské úřady musí neprodleně vyšetřit incident, při němž byla policií napadena a zbita skupina aktivistů během návštěvy soukromého koncertu v Saigonu, na němž zazněly písně z doby před vládou komunistického režimu.

10.8.2018

Rusko odmítlo Amnesty International přístup k Olegovi Sencovovi, který drží hladovku už přes 80 dní

Sencov, Ukrajinský režisér odsouzený k 20. letům vězení za údajný terorismus. Pomozte mu podpisem.

22.6.2018

Vietnam: Úřady musí vyšetřit podezření z mučení po masovém zatýkání

Vietnamské úřady musí neprodleně a bezpodmínečně propustit demonstranty zadržené při sérii zatýkání během minulého víkendu a provést okamžité, důkladné a efektivní vyšetřování kvůli podezření, že někteří demonstranti byli mučeni.

15.6.2018

Zdraví Zejnab Jalalianové se ve vězení stále zhoršuje

Íránská kurdka Zejnab Jalalianová je vystavena mučení íránskými orgány, které úmyslně znemožňují její přístup k potřebné lékařské péči, navzdory zhoršujícímu se zdraví vězněné ženy.