"The Nigerian Government will not rest until the girls are rescued," Ambassador writes to AI

The Ambassador of Nigeria, Catherine Okon, has responded to demands raised by Amnesty International Czech Republic. Mrs. Okon acknowledged the seriousness of the situation and at the same time assured us that the efforts of her government to rescue the abducted girls are continuing. "(...) [T]he Nigerian Government is doing its best and taking both bilateral and multilateral approaches in dealing with the Boko Haram insurgency to ensure the safe return of the girls." The Ambassador also stated in her letter that "the Nigerian Government will not rest until the girls are rescued alive and safely reunited with their families."

26.7.2016

Eurozprávy o zatýkání aktivistů v Thajsku

17.7.2016

Reakce Amnesty na Chilcotův report

Salil Shetty komentuje zjištění britské komise o (ne)oprávněnosti britského zásahu v Iráku v roce 2003.

15.7.2016

Vlna brutálních represí v Egyptě: stovky zmizelých a mučených lidí

Egyptská národní bezpečnostní agentura unáší, mučí a násilně nechává zmizet lidi ve snaze zastrašit své oponenty. Nová výzkumná zpráva Amnesty upozorňuje na prudký nárůst násilných zmizení od roku 2015.

30.6.2016

Mexiko: Yecenia Armentová propuštěna na svobodu

Yecenie Armentová byla po necelých čtyřech letech propuštěna z vězení, kde byla držena na základě vynuceného doznání po brutálním mučení.