"The Nigerian Government will not rest until the girls are rescued," Ambassador writes to AI

The Ambassador of Nigeria, Catherine Okon, has responded to demands raised by Amnesty International Czech Republic. Mrs. Okon acknowledged the seriousness of the situation and at the same time assured us that the efforts of her government to rescue the abducted girls are continuing. "(...) [T]he Nigerian Government is doing its best and taking both bilateral and multilateral approaches in dealing with the Boko Haram insurgency to ensure the safe return of the girls." The Ambassador also stated in her letter that "the Nigerian Government will not rest until the girls are rescued alive and safely reunited with their families."

16.2.2017

Týden: Amnesty v Sýrii? Nikdy, říká Asad

3.2.2017

Irák: Poprava 31 mužů hromadí nespravedlnost na vrchol krveprolití

Masová poprava 31 mužů v Iráku, která byla včera oznámena, za jejich údajnou účast na hromadných vraždách v roce 2014 je dalším důkazem nehorázné lhostejnosti iráckých autorit k lidským právům a scestného užívání trestu smrti ve jménu bezpečnosti, řekla Amnesty International.

3.2.2017

Muž zmizel během evakuace východního Aleppa

Osud a místo pobytu Abdulhadiho Kamela zůstává neznámý. Naposledy byl spatřen, když ho odvážela sanitka 16. prosince 2016 poté, co byl zraněn syrskými vládními silami, které zastavily evakuační konvoj, ve kterém opouštěl východní Aleppo.

16.1.2017

Guantánamo: Dvojí měřítko lidských práv

Koncem loňského roku byly Spojené státy americké zvoleny na dobu tří let Valným shromážděním OSN do jednoho z jejích klíčových orgánů, Rady OSN pro lidská práva, kde 1. ledna 2017 zasedly.