"The Nigerian Government will not rest until the girls are rescued," Ambassador writes to AI

The Ambassador of Nigeria, Catherine Okon, has responded to demands raised by Amnesty International Czech Republic. Mrs. Okon acknowledged the seriousness of the situation and at the same time assured us that the efforts of her government to rescue the abducted girls are continuing. "(...) [T]he Nigerian Government is doing its best and taking both bilateral and multilateral approaches in dealing with the Boko Haram insurgency to ensure the safe return of the girls." The Ambassador also stated in her letter that "the Nigerian Government will not rest until the girls are rescued alive and safely reunited with their families."

17.10.2018

Rusko: Unesli výzkumníka Amnesty a vyhrožovali mu popravou

Výzkumníka Amnesty, který v Ingušsku mapoval demonstrace, unesli, zbili a připravovali ho na popravu.

8.10.2018

Oleg Sencov ukončil hladovku

Ukrajinský režisér Oleg Sencov se rozhodl ukončit protestní hladovku.

3.9.2018

Vykonat (,) nemožné (,) prominout. Mučení v Rusku.

O mýtech a realitě mučení ve vazbách a vězeních v Rusku.

24.8.2018

Vietnamské úřady musí vyšetřit údajné mučení a špatné zacházení policie vůči návštěvníkům koncertu

Vietnamské úřady musí neprodleně vyšetřit incident, při němž byla policií napadena a zbita skupina aktivistů během návštěvy soukromého koncertu v Saigonu, na němž zazněly písně z doby před vládou komunistického režimu.