"The Nigerian Government will not rest until the girls are rescued," Ambassador writes to AI

The Ambassador of Nigeria, Catherine Okon, has responded to demands raised by Amnesty International Czech Republic. Mrs. Okon acknowledged the seriousness of the situation and at the same time assured us that the efforts of her government to rescue the abducted girls are continuing. "(...) [T]he Nigerian Government is doing its best and taking both bilateral and multilateral approaches in dealing with the Boko Haram insurgency to ensure the safe return of the girls." The Ambassador also stated in her letter that "the Nigerian Government will not rest until the girls are rescued alive and safely reunited with their families."

17.10.2016

Austrálie: Krutý přístup změnil Nauru ve vězení pod širým nebem

Australská vláda vystavuje uprchlíky a žadatele o azyl propracovanému krutému systému týrání, jen aby je udržela mimo své území. Porušuje tak mezinárodní právo.

30.8.2016

Další souvislosti a svědectví o uprchlících držených na Nauru

Australské aktivity v oblasti migrace na Nauru jsou zahaleny tajemstvím. Austrálie i Nauru dělají vše proto, aby zabránily úniku informací o situaci na ostrově.

19.8.2016

Horizont ČT24: rozhovor o mučení vězňů v Sýrii

18.8.2016

Sýrie: šokující zpráva o týrání, nelidských podmínkách a hromadných úmrtích ve vládních věznicích

V syrských věznicích a detencích umírá 300 lidí měsíčně. Mnozí jsou umučeni.