„Nigerijská vláda nepoleví, dokud dívky nezachráníme,“ píše velvyslankyně

Velvyslankyně Nigérie, Catherine Okonová, odpověděla na výzvu, kterou vznesla Amnesty International Česká republika. Paní Okonová uznala závažnost situace a zároveň nás ujistila, že úsilí její vlády zachránit unesené dívky nepolevuje. "Nigerijská vláda dělá, co může, a přistupuje k problému jak bilaterálně, tak multilaterálně. Těmito přístupy se snaží vypořádat se s povstáním Boko Haram a zajistit bezpečný návrat dívek." Velvyslankyně v dopise také uvedla, že "nigerijská vláda nepoleví, dokud dívky nebudou zachráněné naživu a dokud se znovu v bezpečí neshledají se svými rodinami."

30.10.2017

Venezuela: Represe v obýváku

Venezuelské úřady rozšířily svůj arzenál represí: zahájily vlnu nelegálních razií v domovech občanů podezřelých z disentu. Právě opozičně smýšlející lidé se minulý týden stali laureáty Sacharovovy ceny od Evropského parlamentu.

24.8.2017

Erkin Musajev je VOLNÝ!

10. srpna byl Erkin propuštěn. V osobním vzkazu pro Amnesty International děkuje všem, kdo je podpořili.

25.7.2017

DVTV: Rozhovor s chirurgem, který odebíral v Číně orgány

14.6.2017

Alioho zdraví se prudce zhoršilo