„Nigerijská vláda nepoleví, dokud dívky nezachráníme,“ píše velvyslankyně

Velvyslankyně Nigérie, Catherine Okonová, odpověděla na výzvu, kterou vznesla Amnesty International Česká republika. Paní Okonová uznala závažnost situace a zároveň nás ujistila, že úsilí její vlády zachránit unesené dívky nepolevuje. "Nigerijská vláda dělá, co může, a přistupuje k problému jak bilaterálně, tak multilaterálně. Těmito přístupy se snaží vypořádat se s povstáním Boko Haram a zajistit bezpečný návrat dívek." Velvyslankyně v dopise také uvedla, že "nigerijská vláda nepoleví, dokud dívky nebudou zachráněné naživu a dokud se znovu v bezpečí neshledají se svými rodinami."

16.1.2018

USA: Zavřete po 16 letech Guantánamo jednou provždy

Při 16. výročí otevření nechvalně známého zadržovacího zařízení na námořní základně USA v zátoce Guantánamo Amnesty International znovu vyzývá ke spravedlivému procesu nebo okamžitému propuštění těch, kteří jsou tam zadrženi. Zároveň apeluje na jeho uzavření.

13.12.2017

Maraton psaní dopisů 2017: Amnesty pořádá největší světovou kampaň za lidská práva

Maraton psaní dopisů pokračuje - podepisujte online!

7.12.2017

Státy na celém světě nedokáží zabránit zabíjení a mizení obránců lidských práv

Vychází nový výzkum v rámci kampaně BRAVE.

30.10.2017

Venezuela: Represe v obýváku

Venezuelské úřady rozšířily svůj arzenál represí: zahájily vlnu nelegálních razií v domovech občanů podezřelých z disentu. Právě opozičně smýšlející lidé se minulý týden stali laureáty Sacharovovy ceny od Evropského parlamentu.