„Nigerijská vláda nepoleví, dokud dívky nezachráníme,“ píše velvyslankyně

Velvyslankyně Nigérie, Catherine Okonová, odpověděla na výzvu, kterou vznesla Amnesty International Česká republika. Paní Okonová uznala závažnost situace a zároveň nás ujistila, že úsilí její vlády zachránit unesené dívky nepolevuje. "Nigerijská vláda dělá, co může, a přistupuje k problému jak bilaterálně, tak multilaterálně. Těmito přístupy se snaží vypořádat se s povstáním Boko Haram a zajistit bezpečný návrat dívek." Velvyslankyně v dopise také uvedla, že "nigerijská vláda nepoleví, dokud dívky nebudou zachráněné naživu a dokud se znovu v bezpečí neshledají se svými rodinami."

26.7.2016

Eurozprávy o zatýkání aktivistů v Thajsku

17.7.2016

Reakce Amnesty na Chilcotův report

Salil Shetty komentuje zjištění britské komise o (ne)oprávněnosti britského zásahu v Iráku v roce 2003.

15.7.2016

Vlna brutálních represí v Egyptě: stovky zmizelých a mučených lidí

Egyptská národní bezpečnostní agentura unáší, mučí a násilně nechává zmizet lidi ve snaze zastrašit své oponenty. Nová výzkumná zpráva Amnesty upozorňuje na prudký nárůst násilných zmizení od roku 2015.

30.6.2016

Mexiko: Yecenia Armentová propuštěna na svobodu

Yecenie Armentová byla po necelých čtyřech letech propuštěna z vězení, kde byla držena na základě vynuceného doznání po brutálním mučení.