Claudia Medina Tamarizová zproštěna všech obvinění!

Úspěch

Všechna obvinění vznešená proti Claudii Medině Tamarizové po doznání vynuceném mučení, byla stažena. Petici ale podepisujte dál. Pořád je třeba vyšetřit mučení, kterého se dopustili příslušníci námořní pěchoty.
V roce 2012 vtrhli příslušníci námořní pěchoty do Claudiina domu, odkud matku tří dětí spoutanou odvlekli na místní základnu. Tam dotyčnou několik dní mučili včetně použití elektrošoků nebo sexuálního násilí. Mučení ustalo, až když žena podepsala doznání, které ani neměla šanci přečíst.
Přestože Mexiko je jednou ze zemí, které podepsaly Úmluvu proti mučení OSN, došlo v této zemi během posledních 10 let k nárůstu případů mučení až o 600%! Jen mezi lety 2010 a 2013 bylo nahlášeno přes 7 000 stížností na mučení.
Australská Amnesty International zaktivizovala veřejnost a shromáždila 20 000 podpisů na petici adresovanou ministru spravedlnosti. Mezinárodní petici pak podepsalo 343 000 lidí z celkem 117 zemí světa.
Sama Claudia se ke svému případu vyjádřila následovně:
„Chtěla bych vyjádřit poděkování členům Amnesty International, stejně jako právníkům z Centro de Derechos Humanos Miguel Agustín Pro Juárez a autorům více než 300 000 dopisů zaslaných do rukou ministra spravedlnosti. Pro soud jsem byla tou nejvíce vinnou osobou na světě, nyní je ale jasné, že nemám nic společného s věcmi, z kterých jsem byla obviněna. V Mexiku je mučení běžnou praxí, já však nechci dopustit, aby jakákoli další žena podstoupila takové zacházení. Chci, aby ti, co mě mučili, byli potrestáni.“

31.10.2017

4 roky za protest. Teď je volný. I díky Amnesty

Další úspěch Amnesty kampaně za nespravedlivě vězněného mladíka.

27.10.2017

Pokuta pro Evdokii za sdílení článků - 19 tisíc korum

Evdokia dostala 18. října za sdélení článků pokutu v přepočtu 19 tisíc korun.

14.6.2017

ČRo Plus o obvinění šéfa turecké Amnesty - v čase od 36:20

1.7.2017

Všichni tři výzkumníci propuštěni

Dobrá zpráva. Všichni aktivisté kontrolující pracovní podmínky v čínském závodě na výrobu obuvi byli propuštěni 28. 6. propuštěni na kauci, což znamená, že pokud se nedopustí v následujících 12 měsících trestného činu, všechna obvinění budou stažena! Děkujeme všem z podporu.