Mexiko: Alfonso Martín del Campo Dodd, který přežil mučení, byl propuštěn

Úspěch

Mexiko konečně osvobodilo Alfonsa, který strávil 23 let ve vězení na základě přiznání, které učinil na mučidlech. Amnesty upozorňuje na mnohé případy, ve kterých soudci stále rozhodují na základě výpovědí získaných během mučení.

24.8.2017

Erkin Musajev je VOLNÝ!

10. srpna byl Erkin propuštěn. V osobním vzkazu pro Amnesty International děkuje všem, kdo je podpořili.

25.7.2017

DVTV: Rozhovor s chirurgem, který odebíral v Číně orgány

9.11.2016

Rusko: nová obvinění z mučení vězně svědomí Ildara Dadina jsou šokující, musí být prozkoumána

Amnesty International (AI) žádá okamžité prošetření vážných obvinění z mučení a týrání, která vznesl vězen svědomí Ildar Dadin v dopise uveřejněném v ruském online periodiku Meduza dne 8. listopadu 2016. Dadin, který je vězněný pro svoje nenásilné aktivity a protesty v rámci nepovolených demonstrací, by měl být podle AI okamžitě propuštěn.

30.6.2016

Mexiko: Yecenia Armentová propuštěna na svobodu

Yecenie Armentová byla po necelých čtyřech letech propuštěna z vězení, kde byla držena na základě vynuceného doznání po brutálním mučení.