Mexiko: Dvě oběti mučení byly propuštěny

Úspěch

Dvě oběti mučení v severním Mexiku byly v prosinci pouze několik hodin po sobě propuštěny na svobodu. Řidič autobusu a otec čtyř dětí Adrián Vásquez byl propuštěn po více než třech letech, během nichž byl státní policií mučen a obviněn z toho, že byl vysoce postaveným obchodníkem s drogami. Pouze o pár hodin později byla propuštěna i pětadvacetiletá Cristel Piňaová. Matka dvou dětí strávila ve vězení více než dva roky poté, co byla brutálně bita a hrubě sexuálně mučena, dokud se nepřiznala k vydírání.

17.10.2018

Rusko: Unesli výzkumníka Amnesty a vyhrožovali mu popravou

Výzkumníka Amnesty, který v Ingušsku mapoval demonstrace, unesli, zbili a připravovali ho na popravu.

8.10.2018

Oleg Sencov ukončil hladovku

Ukrajinský režisér Oleg Sencov se rozhodl ukončit protestní hladovku.

3.9.2018

Vykonat (,) nemožné (,) prominout. Mučení v Rusku.

O mýtech a realitě mučení ve vazbách a vězeních v Rusku.

24.8.2018

Vietnamské úřady musí vyšetřit údajné mučení a špatné zacházení policie vůči návštěvníkům koncertu

Vietnamské úřady musí neprodleně vyšetřit incident, při němž byla policií napadena a zbita skupina aktivistů během návštěvy soukromého koncertu v Saigonu, na němž zazněly písně z doby před vládou komunistického režimu.