Mexiko: Dvě oběti mučení byly propuštěny

Úspěch

Dvě oběti mučení v severním Mexiku byly v prosinci pouze několik hodin po sobě propuštěny na svobodu. Řidič autobusu a otec čtyř dětí Adrián Vásquez byl propuštěn po více než třech letech, během nichž byl státní policií mučen a obviněn z toho, že byl vysoce postaveným obchodníkem s drogami. Pouze o pár hodin později byla propuštěna i pětadvacetiletá Cristel Piňaová. Matka dvou dětí strávila ve vězení více než dva roky poté, co byla brutálně bita a hrubě sexuálně mučena, dokud se nepřiznala k vydírání.

30.10.2017

Venezuela: Represe v obýváku

Venezuelské úřady rozšířily svůj arzenál represí: zahájily vlnu nelegálních razií v domovech občanů podezřelých z disentu. Právě opozičně smýšlející lidé se minulý týden stali laureáty Sacharovovy ceny od Evropského parlamentu.

24.8.2017

Erkin Musajev je VOLNÝ!

10. srpna byl Erkin propuštěn. V osobním vzkazu pro Amnesty International děkuje všem, kdo je podpořili.

25.7.2017

DVTV: Rozhovor s chirurgem, který odebíral v Číně orgány

14.6.2017

Alioho zdraví se prudce zhoršilo