Mexiko: Dvě oběti mučení byly propuštěny

Úspěch

Dvě oběti mučení v severním Mexiku byly v prosinci pouze několik hodin po sobě propuštěny na svobodu. Řidič autobusu a otec čtyř dětí Adrián Vásquez byl propuštěn po více než třech letech, během nichž byl státní policií mučen a obviněn z toho, že byl vysoce postaveným obchodníkem s drogami. Pouze o pár hodin později byla propuštěna i pětadvacetiletá Cristel Piňaová. Matka dvou dětí strávila ve vězení více než dva roky poté, co byla brutálně bita a hrubě sexuálně mučena, dokud se nepřiznala k vydírání.

16.1.2018

USA: Zavřete po 16 letech Guantánamo jednou provždy

Při 16. výročí otevření nechvalně známého zadržovacího zařízení na námořní základně USA v zátoce Guantánamo Amnesty International znovu vyzývá ke spravedlivému procesu nebo okamžitému propuštění těch, kteří jsou tam zadrženi. Zároveň apeluje na jeho uzavření.

13.12.2017

Maraton psaní dopisů 2017: Amnesty pořádá největší světovou kampaň za lidská práva

Maraton psaní dopisů pokračuje - podepisujte online!

7.12.2017

Státy na celém světě nedokáží zabránit zabíjení a mizení obránců lidských práv

Vychází nový výzkum v rámci kampaně BRAVE.

30.10.2017

Venezuela: Represe v obýváku

Venezuelské úřady rozšířily svůj arzenál represí: zahájily vlnu nelegálních razií v domovech občanů podezřelých z disentu. Právě opozičně smýšlející lidé se minulý týden stali laureáty Sacharovovy ceny od Evropského parlamentu.