Mexiko: Dvě oběti mučení byly propuštěny

Úspěch

Dvě oběti mučení v severním Mexiku byly v prosinci pouze několik hodin po sobě propuštěny na svobodu. Řidič autobusu a otec čtyř dětí Adrián Vásquez byl propuštěn po více než třech letech, během nichž byl státní policií mučen a obviněn z toho, že byl vysoce postaveným obchodníkem s drogami. Pouze o pár hodin později byla propuštěna i pětadvacetiletá Cristel Piňaová. Matka dvou dětí strávila ve vězení více než dva roky poté, co byla brutálně bita a hrubě sexuálně mučena, dokud se nepřiznala k vydírání.

24.8.2018

Vietnamské úřady musí vyšetřit údajné mučení a špatné zacházení policie vůči návštěvníkům koncertu

Vietnamské úřady musí neprodleně vyšetřit incident, při němž byla policií napadena a zbita skupina aktivistů během návštěvy soukromého koncertu v Saigonu, na němž zazněly písně z doby před vládou komunistického režimu.

10.8.2018

Rusko odmítlo Amnesty International přístup k Olegovi Sencovovi, který drží hladovku už přes 80 dní

Sencov, Ukrajinský režisér odsouzený k 20. letům vězení za údajný terorismus. Pomozte mu podpisem.

22.6.2018

Vietnam: Úřady musí vyšetřit podezření z mučení po masovém zatýkání

Vietnamské úřady musí neprodleně a bezpodmínečně propustit demonstranty zadržené při sérii zatýkání během minulého víkendu a provést okamžité, důkladné a efektivní vyšetřování kvůli podezření, že někteří demonstranti byli mučeni.

15.6.2018

Zdraví Zejnab Jalalianové se ve vězení stále zhoršuje

Íránská kurdka Zejnab Jalalianová je vystavena mučení íránskými orgány, které úmyslně znemožňují její přístup k potřebné lékařské péči, navzdory zhoršujícímu se zdraví vězněné ženy.