Mexiko: Dvě oběti mučení byly propuštěny

Úspěch

Dvě oběti mučení v severním Mexiku byly v prosinci pouze několik hodin po sobě propuštěny na svobodu. Řidič autobusu a otec čtyř dětí Adrián Vásquez byl propuštěn po více než třech letech, během nichž byl státní policií mučen a obviněn z toho, že byl vysoce postaveným obchodníkem s drogami. Pouze o pár hodin později byla propuštěna i pětadvacetiletá Cristel Piňaová. Matka dvou dětí strávila ve vězení více než dva roky poté, co byla brutálně bita a hrubě sexuálně mučena, dokud se nepřiznala k vydírání.

3.2.2017

Irák: Poprava 31 mužů hromadí nespravedlnost na vrchol krveprolití

Masová poprava 31 mužů v Iráku, která byla včera oznámena, za jejich údajnou účast na hromadných vraždách v roce 2014 je dalším důkazem nehorázné lhostejnosti iráckých autorit k lidským právům a scestného užívání trestu smrti ve jménu bezpečnosti, řekla Amnesty International.

30.6.2016

Mexiko: Yecenia Armentová propuštěna na svobodu

Yecenie Armentová byla po necelých čtyřech letech propuštěna z vězení, kde byla držena na základě vynuceného doznání po brutálním mučení.

15.12.2016

Sjednocení pro mír v Sýrii: Globální občanská společnost apeluje na členské státy OSN

17.7.2016

Reakce Amnesty na Chilcotův report

Salil Shetty komentuje zjištění britské komise o (ne)oprávněnosti britského zásahu v Iráku v roce 2003.