Nová mediální kampaň v rámci devátého výročí od prvního soudního řízení s Mosesem

Amnesty International spustí novou kampaň v Mosesově případu. Snahou bude především přesvědčit guvernéra Nigerijského státu Delta, aby se co nejdříve sešel s právníkem Mosese. Guvernér se na podzim roku 2014 nechal slyšet, že udělí Mosesovi milost jen v případě, že Nigerijský soud stáhne žalobu. Od té doby guvernér nekomunikuje s právníky, kteří se snaží milost pro Mosese vyjednat.

19.7.2019

Egypt: Mučení, bití, elektrické šoky a obcházení příkazů k propuštění

Egyptské úřady opětovně zadržují již nespravedlivě zadržené a nedodržují soudní příkazy k jejich propuštění. Amnesty upozorňuje, že současná situace je alarmujícím signálem toho, jak se rozpadá soudní systém země.

19.4.2019

Ilham Tothi je už pět let nespravedlivě ve vězení

U příležitosti pátého výročí zatčení ujgurského profesora Ilhama Tohtiho občanská společnost, včetně Amnesty International, vyzývá Čínu, aby okamžitě a bezpodmínečně propustila nejen Tothiho, ale i celou řadu dalších učitelů nebo profesorů, kteří jsou nespravedlivě uvězněni.

5.3.2019

Nasrín Sotudíové hrozí až 34 let ve vězení a 148 ran bičem

Íránská právnička Nasrín Sotudíová čelí až 34letému trestu ve vězení a 148 ranám bičem ve dvou probíhajících soudních procesech. Obvinění proti ní vznesená jsou přitom výlučně za její aktivity v oblasti lidských práv, včetně ochrany žen protestujících proti nucenému nošení hidžábu a její otevřený nesouhlas s trestem smrti.

31.8.2018

Nejvyšší lidový soud Číny zamítl Wančhugovo odvolání