Albert Woodfox propuštěn po 43 letech!

Úspěch

V pátek 19. 2. byl Albert Woodfox po 43 letech propuštěn na svobodu. Do boje za jeho propuštění se zapojily desítky sekcí Amnesty International po celém světě včetně České republiky v rámci Maratonu psaní dopisů 2015.

V roce 1973 byl obviněn z vraždy člena vězeňské stráže. Denně trávil 23 hodin o samotě v malé cele s omezeným přístupem k osobnímu majetku, četbě, právní ochraně, práci nebo návštěvám. Mimo celu mohl cvičit pouze tři hodiny týdně. Usvědčení Alberta Woodfoxe bylo soudem již třikrát vyvráceno. V červnu 2015 soudce potvrdil jeho propuštění, Woodfox ale až do pátku zůstával ve vězení díky snažení generálního prokurátora státu Louisiana.

Děkujeme všem vám, kdo jste se do boje za propuštění Alberta zapojili! Zpráva o propuštění od americké sekce Amnesty International je k přečtení zde - http://www.amnestyusa.org/news/press-releases/amnesty-international-usa-woodfox-s-release-long-overdue

18.6.2018

Blisty: Česká komunistka hlasovala v EP proti propuštění Olega Sencova

1.7.2017

Všichni tři výzkumníci propuštěni

Dobrá zpráva. Všichni aktivisté kontrolující pracovní podmínky v čínském závodě na výrobu obuvi byli propuštěni 28. 6. propuštěni na kauci, což znamená, že pokud se nedopustí v následujících 12 měsících trestného činu, všechna obvinění budou stažena! Děkujeme všem z podporu.

1.2.2018

Deník o falešném propuštění Tanera Kilice

4.10.2017

Čínští vězni svědomí Langzi i Peng Heping propuštěni!

Děkujeme za podporu! Básník Langzi i jeho přítel Peng Heping byli propuštěni na svobodu.