Albert Woodfox propuštěn po 43 letech!

Úspěch

V pátek 19. 2. byl Albert Woodfox po 43 letech propuštěn na svobodu. Do boje za jeho propuštění se zapojily desítky sekcí Amnesty International po celém světě včetně České republiky v rámci Maratonu psaní dopisů 2015.

V roce 1973 byl obviněn z vraždy člena vězeňské stráže. Denně trávil 23 hodin o samotě v malé cele s omezeným přístupem k osobnímu majetku, četbě, právní ochraně, práci nebo návštěvám. Mimo celu mohl cvičit pouze tři hodiny týdně. Usvědčení Alberta Woodfoxe bylo soudem již třikrát vyvráceno. V červnu 2015 soudce potvrdil jeho propuštění, Woodfox ale až do pátku zůstával ve vězení díky snažení generálního prokurátora státu Louisiana.

Děkujeme všem vám, kdo jste se do boje za propuštění Alberta zapojili! Zpráva o propuštění od americké sekce Amnesty International je k přečtení zde - http://www.amnestyusa.org/news/press-releases/amnesty-international-usa-woodfox-s-release-long-overdue

10.6.2019

1 168 694 lidí po celém světě podepsaly petici za propuštění Nasrín Sotudíové z vězení.

Děkujeme za každý podpis!

20.3.2019

Giyas Ibrahimov a Bayram Mammadov, mladí aktivisté z Ázerbájdžánu jsou konečně na svobodě!

Mladí aktivisté byli propuštěni na základě prezidentské milosti udělené 16. března 2019.

28.11.2018

Soud zamítl propuštění na kauci

Soud dne 26. 11. zamítl žádost o propuštění Ojuba na kauci.

11.1.2019

Johan Teterissa je volný