Albert Woodfox propuštěn po 43 letech!

Úspěch

V pátek 19. 2. byl Albert Woodfox po 43 letech propuštěn na svobodu. Do boje za jeho propuštění se zapojily desítky sekcí Amnesty International po celém světě včetně České republiky v rámci Maratonu psaní dopisů 2015.

V roce 1973 byl obviněn z vraždy člena vězeňské stráže. Denně trávil 23 hodin o samotě v malé cele s omezeným přístupem k osobnímu majetku, četbě, právní ochraně, práci nebo návštěvám. Mimo celu mohl cvičit pouze tři hodiny týdně. Usvědčení Alberta Woodfoxe bylo soudem již třikrát vyvráceno. V červnu 2015 soudce potvrdil jeho propuštění, Woodfox ale až do pátku zůstával ve vězení díky snažení generálního prokurátora státu Louisiana.

Děkujeme všem vám, kdo jste se do boje za propuštění Alberta zapojili! Zpráva o propuštění od americké sekce Amnesty International je k přečtení zde - http://www.amnestyusa.org/news/press-releases/amnesty-international-usa-woodfox-s-release-long-overdue

1.7.2017

Všichni tři výzkumníci propuštěni

Dobrá zpráva. Všichni aktivisté kontrolující pracovní podmínky v čínském závodě na výrobu obuvi byli propuštěni 28. 6. propuštěni na kauci, což znamená, že pokud se nedopustí v následujících 12 měsících trestného činu, všechna obvinění budou stažena! Děkujeme všem z podporu.

12.1.2017

Podpořme Raifa v den jeho narozenin!

26.2.2017

Ildar Dadin propuštěn!

Skvělá zpráva! Nejvyšší soud zrušil rozsudek pro Ildara Dadina a rozhodl, že musí být propuštěn. K propuštění došlo v neděli 26. února a podle svých slov Ildar do poslední chvíle nevěděl o propuštění, protože nebyl předtím o rozsudku nijak informován. Po propuštění se setkal se svou ženou Anastasií, její sestrou, přáteli a novináři.

31.8.2016

Fred a Yves volní!

Fred Bauma a Yves Makwambala byli s dalšími aktivisty propuštěni 27. srpna, přičemž jim původně hrozil trest smrti.