Aktivista Bayram Mammadov byl na základě smyšlených obvinění znovu zatčen

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl zadržen 30. března a odsouzen k 30 dnům správní vazby za odpor vůči policejním příkazům. Amnesty International věří, že obvinění jsou vykonstruovaná.
Soudní slyšení proběhlo 2. dubna 2019. Bayram se u slyšení vyjádřil ke způsobu, jakým s ním bylo zacházeno. Jeho rodina i přátelé viděli modřiny, které měl v obličeji. Mladíkovi hrozí mučení a musí být bez okamžitě propuštěn. V minulosti již strávil 3 roky ve vězení na základě smyšlených obvinění a byl propuštěn 16. března, díky udělené prezidentské milosti. Krátce po propuštění se Bayram nechal slyšet, že nelituje svého činu, za který byl původně uvězněn (spolu s přítelem vytvořili protestní grafitti na sochu prezidenta) - rodina i blízcí přátelé věří, že byl opět zadržen právě kvůli tomuto výroku. Aktivista totiž poskytl rozhovor do novin.

7.5.2019

Aktivista Bayram Mammadov byl po měsíci propuštěn z vězení

Ázerbájdžánský aktivista Bayram Mammadov byl 29. dubna propuštěn z vazby, kde strávil 30 dní za údajný odpor vůči policejním příkazům.

20.3.2019

Giyas Ibrahimov a Bayram Mammadov, mladí aktivisté z Ázerbájdžánu jsou konečně na svobodě!

Mladí aktivisté byli propuštěni na základě prezidentské milosti udělené 16. března 2019.

25.9.2018

Rusko: Lídr opozice znovu zatčen pár minut po propuštění z vazby. Vyzýval k pokojným protestům.

Amnesty žádá okamžité propuštění Alexeje Navalného.

19.10.2018

Ojub Titijev získal prestižní Cenu Václava Havla

Šéf organizace pro lidská práva Memorial v čečenském hlavním městě Groznyj, kterého zadrželi v lednu 2018, získal od Rady Evropy prestižní Cenu Václava Havla za lidská práva.