Dobrovolnická výpomoc na kampani Maraton psaní dopisů

Amnesty International ČR hledá dobrovolníky a dobrovolnice, kteří by se podíleli na tvorbě závěrečné zprávy z kampaně Maraton psaní dopisů 2019.

Náplň stáže

Maraton psaní dopisů je největší dopisová kampaň na světě, v rámci které stovky lidí v Česku píší a odesílají dopisy na pomoc nespravedlivě vězněným lidem. Kampaň probíhá během prosince a během ledna února potom probíhá vyhodnocení úspěšnosti daného ročníku a tvorba závěrečné zprávy jak pro veřejnost, tak pro interní použití. Prakticky by se jednalo o sběr informací od pořadatelů ohledně jejich dopisových akcí, jejich analýzu a následnou tvorbu zprávy. Tady se můžete podívat na loňskou zprávu.

Časová náročnost

• V rozmezí od začátku ledna 2020 (6.1.) do půlky února 2020 (případně dle dohody)
  • ideálně dva pracovní týdny v kuse za sebou (na začátku ledna)
  • nebo minimálně 1-2 pracovní dny týdně

Místo spolupráce

Kancelář Amnesty v Praze (Vršovice)

Odměna

Jedná se o neplacenou pozici.

Kontakt

V případě zájmu o tuto pozici nám prosím nejpozději do 20. 12. 2019 zašlete svůj životopis a krátký motivační dopis na adresu zaneta.sladka@amnesty.cz.  Do předmětu uveďte „Stáž na Maratonu psaní dopisů“

4.12.2019

Miliony dopisů s Amnesty - letos za děti, studenty a mladé do 26 let

Amnesty pořádá kolem Dne lidských práv největší světovou kampaň: Maraton psaní dopisů

3.12.2018

Napiš dopis, zachráníš život

Amnesty startuje další ročník největší lidskoprávní kampaně za nespravedlivě vězněné a perzekvované lidi MARATON PSANÍ DOPISŮ. Letošním tématem jsou statečné ženy – obránkyně lidských práv.

23.1.2019

Maraton psaní dopisů - 16637 ručně psaných dopisů! Díky.

Je důležité si připomínat, že podpora lidských práv není samozřejmostí a stejně tak důležité je umět to ocenit!

3.12.2018

Blesk.cz o Maratonu psaní dopisů