Amnesty spouští vlastní podcast, jako jedna z prvních nevládek

Česká sekce lidskoprávního hnutí Amnesty od ledna spouští vlastní podcast. Bude přinášet inspirující rozhovory o svobodě, lidských právech i aktuálním dění.

Za vznikem AMNESTYcastu i jeho moderováním stojí mluvčí a šéfka komunikace Martina Pařízková a Erik Bartoš, který zodpovídá za obsah na sociálních sítích.

„Snažíme se našim sympatizantům a podporovatelům zprostředkovat témata Amnesty způsobem a formou, která jim může být bližší a srozumitelnější. Formát podcastu je proto ideálním prostředkem,“ říká mluvčí lidskoprávního hnutí Martina Pařízková. „Náš podcast sice vzniká ve skromných podmínkách a nemůžeme konkurovat profesionálům, nicméně i v dnešní době se nevládky musí snažit svá témata komunikovat jednoduše, autenticky a inovativně,“ dodává Pařízková.

Hosty podcastu budou lidé zevnitř hnutí – zaměstnanci, experti, dobrovolníci i další spolupracovníci. První díl se věnuje tématu loňských úspěchů v oblasti základních lidských práv i vyhlídek do budoucnosti, druhý díl je o unikátním vzdělávacím projektu české Amnesty, který boří předsudky a láme rekordy. Nové díly AMNESTYcastu budou vznikat přibližně jednou měsíčně. Amnesty se řadí mezi první nevládní organizace v Česku, které s podcasty přichází. K průkopníkům česká sekce patří nejen v porovnání s tuzemskými organizacemi, ale i ve srovnání se zahraničními pobočkami v rámci globálního hnutí Amnesty.

Poslouchat AMNESTYcast přes Spotify

Poslouchat AMNESTYcast přes Apple Podcasts

18.3.2020

Pokud politici nezneužijí koronavirus k upevnění moci, budu překvapený, říká v podcastu ředitel Amnesty

Hostem čtvrtého dílu AMNESTYcastu byl odcházející ředitel české Amnesty Mark Martin.

28.2.2020

AMNESTYcast: Narážky na můj původ mají i lékaři, říká Češka s afghánskými kořeny

Hostem třetího dílu podcastu Amnesty byla studentka a novinářka s afghánskými kořeny Fatima Rahimi.

2.5.2019

Jižní Afrika: Méně řečí, více akcí v oblasti lidských práv

Povolební jihoafrická vláda musí učinit lidská práva středobodem svých politik, jinak riskuje ohrožení svých lidí problémy nezaměstnanosti, chudoby a nerovnosti po celá příští desetiletí.

4.6.2019

Za připomínku masakru na Tchien-an-men na 3,5 roku do vězení

Soud s aktivisty pokračoval až do dubna 2019.