Yorm Bopha Arrested Again, Released in Afternoon.

Yorm Bopha and four other Boeung Kak activists were arrested this morning as they tried to deliver a petition to the French Embassy in Phnom Penh. They were released in the afternoon after signing police documents stating that they will not conduct protests without informing the Municipality of Phnom Penh. This comes in the context of a violent crackdown on garment factory protesters on 2 and 3 January in which four protesters were killed and more than 20 injured, and against the opposition which has been holding mass demonstrations in protest against alleged fraud and irregularities during the July 2013 elections. The human rights situation has deteriorated, with assemblies banned and union and opposition leaders arrested and summoned to court.

19.1.2018

2 osoby propuštěny na kauci, soudní proces bude pokračovat

Dva lidé zadržení v Egyptě v říjnu poté, co údajně mávali duhovou vlajkou – symbolem hnutí LGBT+ – na koncertu libanonské alternativní rockové kapely Mashrou ’Leila, jejíž zpěvák se hlásí k homosexuální orientaci, byli propuštěni na kauci ve výši 56,37 dolarů (1000 egyptských liber).

17.1.2018

30krát naděje v roce 2017

Změna je možná, zvláště když se lidé spojí a začnou jednat.
Jaké pozitivní zprávy přinesl v hnutí Amnesty International rok 2017?