End of High-Profile Actions

Many thanks to all those that have taken action for Yorm Bopha over the last few months. She continues to have the possibility of a new trial hearing hanging over her, but it is unclear if or when this would actually take place. The situation for her is highly unpredictable, particularly at a time when the political landscape in Cambodia is changing, with continuing protests and a violent response by the government. In this context, it is difficult to foresee whether continued high-profile attention on her case will have a positive impact, and following her release on bail, this could in fact prove counterproductive. We therefore ask that all large-scale public activities cease for the time being, although we encourage you to continue sending appeals to the addresses listed. We will continue to monitor the situation, continue to provide updates as they are needed.

18.11.2019

Evropská unie odsuzuje násilí v Hongkongu

„Jakékoliv násilí nelze přijmout. Zákroky policie a úřadů musí odpovídat základním lidským právům.“

25.11.2019

Nevládní organizace žádají komisařku Michelle Bacheletovou, aby odsoudila situaci v Hongkong

21 nevládních organizací zabývajících se lidskými právy vyzvalo Vysokou komisařku OSN pro lidská práva Michelle Bacheletovou, aby veřejně odsoudila hongkongskou vládu kvůli jejímu systematickému porušování práv na svobodu shromažďování a projevu a odsoudila nepřiměřené použití síly ze strany hongkongské policie.

6.1.2020

Bojiště, která definovala zápas o lidská práva v uplynulém desetiletí

Od povstání napříč arabským světem a vzestupu globálních protestních hnutí až po obnovu politiky nenávisti a obav ze zneužívání technologie a sledování. Uplynulá dekáda otevřela nové hranice v boji za naše práva.

5.4.2019

Skutečný test Evropy v Číně: Lidská práva

Evropa nemůže na nadcházejícím summitu mlčet o špatném zacházení s muslimskými menšinami, říká Katharine Derderianová z Amnesty. Organizace apeluje spolu s dalšími na lídry s jasnými požadavky.