End of High-Profile Actions

Many thanks to all those that have taken action for Yorm Bopha over the last few months. She continues to have the possibility of a new trial hearing hanging over her, but it is unclear if or when this would actually take place. The situation for her is highly unpredictable, particularly at a time when the political landscape in Cambodia is changing, with continuing protests and a violent response by the government. In this context, it is difficult to foresee whether continued high-profile attention on her case will have a positive impact, and following her release on bail, this could in fact prove counterproductive. We therefore ask that all large-scale public activities cease for the time being, although we encourage you to continue sending appeals to the addresses listed. We will continue to monitor the situation, continue to provide updates as they are needed.

22.9.2017

Funkční inkluze nikoho nepoškodí, ale spíš všechny obohatí, říká speciální pedagožka působící v USA

Inkluze je v Česku již druhým rokem často skloňovaným tématem. Pro mnoho politiků se stala synonymem apokalypsy a důvodem k populistickým výrokům, kritika však zaznívá i od odborné veřejnosti kvůli údajné nedostatečné připravenosti celého konceptu. Podobný názor má i speciální pedagožka Jana Bradley, která působí v Česku i Americe. Zatímco ve Státech je systém speciálního vzdělávání propracovaný, v Česku je stále ještě v plenkách. „Chybí odborníci a finance. A když je začlenění dítěte s postižením do běžné školy zátěží pro všechny, protože nejsou vhodné podmínky, logicky se vynoří obecný názor, že inkluze je neprospěšná,“ míní o postoji české společnosti vůči inkluzi Jana Bradley.

31.12.2016

Rok 2016 nebyl tak špatný, jak si možná myslíte

...aneb 33 důvodů, proč smýšlet o odcházejícím roce pozitivně.