Two Raids by Israeli Military in Nabi Saleh

Two violent night-time raids occurred in February, one on 11 February and one on 18 February. During these raids, children were shaken out of their sleep, objects including photos and videos, as well as bullets and tear gas collected after previous raids were confiscated from homes, and men and boys were arrested, beaten, and detained. Some have been released, but others remain in detention.

9.6.2020

Proč musí Spojené království zpochybnit izraelské plány připojit Západní břeh

Izrael plánuje formálně připojit všechna izraelská osídlení na Západním břehu Jordánu už k 1. červenci. Britská Amnesty kampaňačka popisuje, proč je to špatný plán.

6.1.2020

Bojiště, která definovala zápas o lidská práva v uplynulém desetiletí

Od povstání napříč arabským světem a vzestupu globálních protestních hnutí až po obnovu politiky nenávisti a obav ze zneužívání technologie a sledování. Uplynulá dekáda otevřela nové hranice v boji za naše práva.

23.7.2019

Izrael: Bourání domů Palestinců je porušením mezinárodního práva

Izraelské úřady začaly s demolicí bytových domů v oblasti okupovaného Západního břehu Jordánu, který je pod přímou správou Palestinců. Nelegální postup Izraele kritizuje kromě Amnesty i Evropská unie.

27.7.2019

Migrační aktuality - červen 2019

Každý měsíc vám přinášíme novinky z oblasti migrace a uprchlictví.