Už dva roky ve vězení - nespravedlivě!

Článek

Zastavte mučení publikován 16.6.2014

17. června 2014 to budou přesně dva roky, které Raif Badawi strávil za mřížemi kvůli svému poklidnému aktivismu na internetu. Sedmiletý trest mu by zvýšen na deset a 600 ran bičem na rovných 1000. Kromě toho musí zaplatit milion saúdských riyalů (asi 266.630 amerických dolarů). Na deset let mu také bylo zakázáno cestovat a vystupovat v médiích. Raif Badawi ještě čeká na svůj poslední rozsudek. Jeho právník, Waleed Abu al-Khair, je rovněž ve vězení. Hrozí mu obvinění za jeho poklidný aktivismus. Raif Badawi byl obviněn z „odpadlictví od víry“, zločinem, který je možno v Saúdské Arábii uložit trest smrti. Ve vězení v Brimanu je držen od 17. června 2012. Raif sám popsal stránku, kterou vytvořil, následovně: „Saúdská Liberální síť je liberální fórum, které se vyznačuje kritickým myšlením oproštěným od náboženské indoktrinace.“ Kromě toho je Raif také podporovatelem práv žen. Amnesty International považuje jeho uvěznění za nespravedlivé a nadále požaduje jeho okamžité a bezpodmínečné propuštění.

Aktuální petice

Rusko

Propusťte Navalného! Petice za svobodu opozičníka, kterého se bojí i Putin

Ruského opozičního aktivistu Alexeje Navalného zadržela policie na moskevském letišti bezprostředně po návratu z Německa, kde se od srpna loňského roku léčil z otravy novičokem. O den později mu byla soudem nařízena třicetidenní vazba. Dne 2. února moskevský soud poslal Navalného na tři a půl roku do vězení.

Aktuální počet podpisů: 8268 Náš cíl: 8500

Podepíšu