Hledáme novou osobnost do čela Amnesty

Článek

Inzeráty publikován 6.3.2020

Amnesty International Česká republika, dynamická a rostoucí součást největší lidskoprávní organizace na světě, hledá nového ředitele/ředitelku pobočky. Ředitel/ka zodpovídá za chod kanceláře (cca 15 FTE), odpovídá správní radě a tím i členům a členkám hnutí.

Česká Amnesty je od roku 2018 finančně nezávislou sekcí v celosvětové sítě Amnesty International – máme tak před sebou výzvu, a to udržet stabilitu organizace a dále růst. K tomu potřebujeme vůdčí osobnost, která bude mít finance i rozvoj kanceláře pod kontrolou. Zároveň hledáme ředitele/ředitelku, který/á bude sledovat aktuální vývoj lidských práv, a to v České republice, regionu střední Evropy i v rámci celospolečenských výzev (např. technologie a lidská práva), a bude na ně, s podporou odborníků Amnesty, reagovat. A to jak v souladu s Amnesty strategií, tak i kapacitami a možnostmi české kanceláře. Ředitel/ka je zodpovědný/á za sestavení, implementaci a vyhodnocení strategie, operačních plánů a rozpočtu organizace.

Profil ideálního kandidáta/kandidátky

- Souznění s vizí organizace a touha organizaci dále rozvíjet

- Dynamický/á a komunikativní

- Zkušený/á, samostatný/á manažer/ka s přirozenými vůdčími schopnostmi

- Výborná znalost anglického jazyka

- Znalost tématiky lidských práv výhodou, nadšení pro věnování se lidskoprávní agendě podmínkou

- Zkušenost s neziskovým sektorem výhodou

- Ochota a zájem cestovat po světě a regionech ČR

Náplň práce

- Řízení kanceláře, vedení a motivace zaměstnanců a zaměstnankyň

- Tvorba a dohlížení nad plněním ročních plánů a strategie organizace

- Reprezentace Amnesty International a jejích hodnot

- Zodpovědnost za finanční stav organizace a za její další rozvoj

- Spolupráce s mezinárodním sekretariátem

- Komunikace se správní radou a se členkami a členy hnutí

Co nabízíme

- Smysluplnou a kreativní práci v nadšeném kolektivu

- Možnost osobního a profesního rozvoje

- Neformální vztahy a prostředí

- Pestrou činnost i spolupracovníky, se kterými budete směřovat ke stejnému cíli

- Uplatnění v největší mezinárodní lidskoprávní organizaci působící ve 150 zemích světa už od roku 1961

- Potenciál změnit svět

Nástup dle dohody, nejdříve od května 2020. V případě zájmu, zašlete Váš životopis a motivační dopis v češtině a angličtině na adresu vyberoverizeni@amnesty.cz nejpozději do 17. dubna 2020.

O výsledcích vás budeme informovat v týdnu od 27. dubna do 1. května.

Zasláním motivačního dopisu a životopisu projevujete souhlas Amnesty International Česká republika, z.s. se zpracováním poskytnutých osobních údajů pro účely výběrového řízení.

Aktuální petice

Rusko

Ukrajinský lidskoprávní aktivista válečným zajatcem Ruska. Pomůžete Maksymovi Butkevyčovi?

Maksym Butkevyč se jako dobrovolník přidal k ukrajinské armádě, aby bránil svoji vlast. V červenci 2022 se stal ruským válečným zajatcem. Od té doby je odstřižen od světa a ruská média proti němu vedou očerňovací kampaň. V březnu 2023 byl odsouzen v nespravedlivém soudním procesu k třinácti letům vězení za údajné válečné zločiny. Podepište petici a připojte se k boji za jeho okamžité propuštění.

Aktuální počet podpisů: 2194 Náš cíl: 3000

Podepíšu