© Amnesty International

Ambasador/ka Maratonu psaní dopisů

  Článek

Inzeráty   Česká republika publikován 13.6.2022

Každý rok se snažíme, aby se do naší hlavní kampaně, Maratonu psaní dopisů, zapojilo co nejvíce lidí a skutečně se nám to daří. Víme však, že je možné dopad Maratonu ještě zvětšit a že to můžeme udělat jen s tvojí pomocí!


Práce týmu koordinátorů Maratonu v pražské kanceláři Amnesty se soustředí na celou republiku, což často nemá požadovaný efekt. Komunikujeme masově přes celorepubliková média a sociální sítě, rozesíláme tisíce e-mailů, domlouváme spolupráce s partnery z řad různých institucí a zapojujeme do propagace známé osobnosti a influencery. To zvládneme z kanceláře v Praze. Méně už však dokážeme mít takový dopad v Aši, Jihlavě, Bruntále nebo dalších koutech České republiky.

Staň se ambasadorem/kou Maratonu psaní dopisů! 

Teď bychom tento náš tým rádi doplnili o "jednotku rychlého nasazení" - tým ambasarodů a ambasadorek. Ti nám s využitím znalosti místního prostředí a osobních vazeb ve svém městě, regionu nebo komunitě pomohou šířit povědomí o Maratonu a motivovat další k zapojení se do kampaně.  

PROČ SE STÁT AMBASADOREM/kou? 

  • Budeš mít možnost šířit myšlenku lidských práv do všech koutů a krajů ČR
  • Staneš se součástí týmu ambasadorů/ek a budeš mít možnost propojit se a seznámit se s širší sítí dobrovolníků, aktivistů i zaměstnanců Amnesty v ČR
  • Získáš zkušenosti z prostředí mezinárodní neziskové organizace 
  • Budeš mít příležitost získat nové dovednosti či vědomosti, které se mohou hodit i jinde 
  • Absolvuješ společné úvodní školení  

CO BUDEŠ MÍT JAKO AMBASADOR/KA NA STAROST? 

  • Oslovovat potenciální nové pořadatele jako jsou například školy, spolky a zájmové organizace, skautské oddíly, kavárny, kulturní a komunitní centra a motivovat je k zapojení do kampaně. 
  • Nadchnout pro Maraton lidi ve svém nejbližším okolí - rodinu, přátele, kolegy nebo spolužáky...
  • Podpořit propagaci Maratonu skrze oslovování regionálních médii, kulturních institucí, zjišťování možností pro umisťování propagačních letáků a plakátů, ale i osobně propagací přes sociální sítě.
  • Komunikovat s novými i zkušenými pořadateli, propojovat je mezi sebou a případně i zodpovídat některé základní dotazy ohledně Maratonu. 
  • Být kreativní a vymýšlet nové přístupy, jak reprezentovat Maraton ve svém městě, kraji nebo komunitě.

CO OČEKÁVÁME? 

  • Nejdůležitější je tah na branku a pozitivní a proaktivní přístup 
  • Znalost prostředí například svého města, kraje nebo nějaké komunity, na které by ses mohl*a zaměřit 
  • Od začátku září až do konce roku být v kontaktu s koordinátory kampaně a být ochotný*a především v době hlavních příprav v říjnu a listopadu věnovat ambasadorsví pár hodin týdně  
  • Dobré komunikační schopnosti, samostatnost a schopnost řešit problémy 
  • Předchozí zkušenost se zapojením se do Maratonu psaní dopisů je velkou výhodou 
  • Tvoji účast na společném zářijovém školení (viz níže) 



Role ambasadora/ky se každoročně otevírá vybranému počtu zájemců/kyň. Jedná se tedy o skupinu lidí silně propojenou s koordinátorským týmem kampaně Maratonu psaní dopisů. Využijte této příležitosti a přihlaste se nejpozději do 31. 7. 2022 v tomto registračním formuláři:

PŘIHLAS SE ZDE

O přijetí do užšího výběru kandidátů/ek Vás budeme informovat e-mailem nejpozději do 15.8. 2022. Následně si s Vámi domluvíme vstupní pohovor. Vaší přihláškou zároveň souhlasíte, že se v případě výběru do týmu ambasadorů/ek zúčastníte i úvodního společného školení, které proběhne 10. - 11. 9. 2022 v Lukách nad Jihlavou.

Pokud máte k ambasadorství jakékoli dotazy, neváhejte nás kontaktovat na volunteer@amnesty.cz.

 

 

Aktuální petice

  Alžírsko

Propusťte novináře a vězně svědomí Merzouga Touatiho!

Alžírský novinář Merzoug Touati byl odsouzen k ročnímu vězení a pokutě za příspěvky na Facebooku, v nichž kritizoval špatné podmínky, které panují v tamních věznicích. Touati ve vězení začal držet protestní hladovku a podle zpráv rodiny se jeho zdravotní stav výrazně zhoršil.

 

Aktuální počet podpisů: 1513 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...