Ambasador*ka Maratonu psaní dopisů

Článek

Inzeráty   Česká republika publikován 15.7.2020

Každý rok se snažíme, aby se do naší hlavní kampaně, Maratonu psaní dopisů, zapojilo co nejvíce lidí a skutečně se nám to daří. Víme však, že je možné dopad Maratonu ještě zvětšit a že to můžeme udělat jen s tvojí pomocí!

Práce týmu koordinátorů Maratonu v pražské kanceláři Amnesty je něco jako kobercové bombardování*. Komunikujeme masově přes celorepubliková média a sociální sítě, rozesíláme tisíce e-mailů, domlouváme spolupráce s partnery z řad různých institucí a zapojujeme do propagace známé osobnosti a influencery. To zvládneme z kanceláře v Praze. Méně už však dokážeme mít takový dopad v Aši, Jihlavě, Bruntále nebo dalších koutech České republiky.

Staň se ambasadorem*kou Maratonu psaní dopisů!

Teď bychom tenhle náš bombardér rádi doplnili o jednotku rychlého nasazení - tým ambasarodů a ambasadorek. Ti nám s využitím znalosti místního prostředí a osobních vazeb ve svém městě, regionu nebo komunitě pomohou šířit povědomí o Maratonu a motivovat další k zapojení se do kampaně.

PROČ SE STÁT AMBASADOREM*kou?

• Budeš mít možnost šířit myšlenku lidských práv do všech koutů a krajů ČR
  • Staneš se součástí týmu 15 ambasadorů*ek a budeš mít možnost propojit se a seznámit se s širší sítí dobrovolníků, aktivistů i zaměstnanců Amnesty v ČR
  • Získáš zkušenosti z prostředí mezinárodní neziskové organizace
  • Budeš mít příležitost získat nové dovednosti či vědomosti, které se mohou hodit i jinde
  • Absolvuješ společné úvodní školení

CO MŮŽEŠ JAKO AMBASADOR*KA DĚLAT?

• Oslovovat potenciální nové pořadatele jako jsou například školy, spolky a zájmové organizace, skautské oddíly, kavárny, kulturní a komunitní centra a motivovat je k zapojení do kampaně.
  • Nadchnout pro Maraton lidi ve svém nejbližším okolí - rodinu, přátele, kolegy nebo spolužáky...
  • Podpořit propagaci Maratonu skrze oslovování regionálních médii, kulturních institucí, zjišťování možností pro umisťování propagačních letáků a plakátů, ale i osobně propagací přes sociální sítě.
  • Komunikovat s novými i zkušenými pořadateli, propojovat je mezi sebou a případně i zodpovídat některé základní dotazy ohledně Maratonu.
  • Být kreativní a vymýšlet nové přístupy, jak reprezentovat Maraton ve svém městě, kraji nebo komunitě.

CO OČEKÁVÁME?

• Nejdůležitější je tah na branku a pozitivní a proaktivní přístup
  • Znalost prostředí například svého města, kraje nebo nějaké komunity, na které by ses mohl*a zaměřit
  • Od začátku září až do konce roku být v kontaktu s koordinátory kampaně a být ochotný*a především v době hlavních příprav v říjnu a listopadu věnovat ambasadorsví pár hodin týdně
  • Dobré komunikační schopnosti, samostatnost a schopnost řešit problémy
  • Předchozí zkušenost se zapojením se do Maratonu psaní dopisů je velkou výhodou
  • Tvoji účast na společném zářijovém školení (viz níže)

Jelikož se letos jedná o první výkop, tak tuto roli otevřeme pouze pro 15 vybraných zájemců. Bude se tedy jednat o malou skupinu, silně propojenou s koordinátorským týmem celé kampaně. Využij proto této příležitosti a přihlas se nejpozději do 26. 7. 2020 23:59 v tomto registračním formuláři.

PŘIHLAS SE ZDE

O přijetí do užšího výběru kandidátů Tě budeme informovat nejpozději 31. 7. e-mailem a následně si s Tebou domluvíme krátký vstupní pohovor. Svojí přihláškou zároveň souhlasíš, že se v případ výběru do týmu ambasadorů zúčastníš i úvodního společného školení, které proběhne první víkend v září 4. – 6. 9. v centru Paběnický mlýn na Kutnohorsku.

Pokud máš k Ambasadorství jakékoliv dotazy, neváhej se ozvat na e-mail barbora.svorenova@amnesty.cz

*Omlouvám se za nemístné přirovnání Amnesty k prostředí války. Lepší přirovnání mě ale nenapadlo :-) Michal

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a petice e-mailem.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle Zásad o ochraně a zpracování osobních údajů AI ČR