Prohledávat obsah

nalezeno 2 výsledků:

Případ publikován 30.4.2020

Rok vězení za kritiku role armády v politice

Dne 24. března 2020 byl vůdce opoziční alžírské politické strany Union Démocratique et Sociale (UDS) Karim Tabbou odsouzen k ročnímu vězení a pokutě 50 000 alžírských dinárů (přibližně 405 USD) na základě obvinění z „podněcování k násilí“ a „ohrožení národní bezpečnosti“ v souvislosti s projevem, který byl zveřejněn prostřednictvím videa na FB stránce jeho politické strany.

Případ publikován 25.6.2014

Moje tělo, moje práva: Zastavme beztrestnost sexuálního násilí

16letá Amina Filali z Maroka byla nucená vzít si muže, který ji znásilnil. Podle marockého práva by se tím očistil od zločinu. Amina raději spáchala sebevraždu. Nedovolme, aby se něco takového dělo dál! V Alžírsku a Tunisku stále platí ustanovení zákona, která umožní uniknout pachatelům znásilnění uniknout trestu tím, že se ožení s obětí. V Maroku byl podobný zákon – i díky vytrvalým kampaním lidskoprávních organizací včetně Amnesty International – letos zrušen. Přesto ale marocké právo oběti znásilnění chrání nedostatečně. Dále proto usilujeme o dílčí změny zákonů v těchto zemích a přijetí dalších opatření tak, aby chránila oběti znásilnění, nikoli jejich pachatele.

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a petice e-mailem.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle Zásad o ochraně a zpracování osobních údajů AI ČR

Art For Amnesty - obrazy k prodeji

Díky za upozornění...