© Amnesty International

Maury Carrerová je volná!

  Článek

Maury Carrerová, svévolně zadržená v dubnu 2020 příslušníky Ředitelství vojenské kontrarozvědky (DGCIM) v Caracasu, byla bezpodmínečně propuštěna z vězení dne 2. září v rámci amnestie venezuelského prezidenta.

Ve vězení strávila pět měsíců, kvůli obviněním z terorismu. Ve skutečnosti šlo ale pouze o kontakty s venezuelskou opozicí, konkrétně poradcem Juana Guaidóa, předsedy venezuelského Národního shromáždění a lídra venezuelské opozice.

 

Dne 31. srpna úřady oznámily udělení milosti pro 110 lidí, včetně opozičních poslanců. Byly mezi ně zahrnuty i případy lidí žijících v exilu, na ambasádách ve Venezuele nebo v domácím vězení. Dva dny po oznámení milosti byla propuštěna i Maury Carrerová a další vězni svědomí za jejichž propuštění se Amnesty zasazovala - vůdce odborů Rubén González, politický aktivista Nicmer Evans a poslanci Gilber Caro a Renzo Prieto.

 

Zatímco důrazně odmítáme jakékoli předstírání, že toto opatření znamená uznání trestní odpovědnosti Maury a dalších nespravedlivě uvězněných, vítáme toto opatření, pokud poskytuje bezpodmínečnou svobodu těch, kteří nikdy neměli být uvězněni, stíháni nebo jejichž svoboda byla omezena nespravedlivými omezeními a podmínkami.

 

Amnesty obdržela zprávy přímo od matky a přátel Maury a jejich poděkování za podporu a solidaritu.

Aktuální petice

  Venezuela

Odsoudili ji k třicetiletému trestu, ve vězení přišla o dítě. Pomozte nám dostat Emirlendris Benitez na svobodu!

Venezuelanka Emirlendris Benitez byla v roce 2018 zadržena a v nespravedlivém procesu odsouzena k třicetiletému trestu vězení. V době svého zatčení byla těhotná, přesto byla vystavena krutému mučení. Následně byla převezena do nemocnice, kde bylo bez jejího vědomí či souhlasu její těhotenství přerušeno. Podepište petici a požadujte okamžité propuštění Emirlendris.

 

Aktuální počet podpisů: 252 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...