© Daniel Berehulak/Getty Images

Amnesty musí přerušit svou práci v Indii, tamní vláda zmrazila bankovní účty hnutí

  Článek

Pokračuje obrovský tlak na indickou pobočku hnutí Amnesty ze strany tamní vlády. Hnutí muselo v Indii přerušit provoz, probíhající akce i výzkum.

Úplné zmrazení bankovních účtů Amnesty indickou vládou, o kterém jsme se dozvěděli 10. září 2020, zastavuje veškerou práci, kterou organizace dělá. Amnesty byla nucena propustit zaměstnance v Indii a pozastavit veškerou probíhající kampaň i výzkum. Jedná se o nejnovější "hon na čarodějnice", kterým indická vláda pronásleduje ochránce lidských práv a své kritiky.

"Pokračující tlaky proti Amnesty v Indii za poslední dva roky a úplné zmrazení bankovních účtů nejsou náhoda."

Avinash Kumar, výkonný ředitel Amnesty International Indie


"Neustálé obtěžování vládními úřady je výsledkem našich jednoznačných výzev k transparentnosti a odpovědnosti tamní vlády i dillíské policie ohledně závažného porušování lidských práv při nepokojích v Dillí, Džammú a Kašmíru. Pro hnutí, které neudělalo nic jiného, ​​než že zvedlo svůj hlas proti nespravedlnosti, je tento poslední útok něco jako zmrazení kritiků vlády,“ řekl Avinash Kumar.

Amnesty International Indie plně dodržuje všechny příslušné indické i mezinárodní zákony a normy. Práce v oblasti lidských práv v Indii funguje prostřednictvím modelu získávání darů na lidskoprávní činnost od dárců a dárkyň z celé země. Více než čtyři miliony Indů podpořily práci indické Amnesty za posledních osm let a přibližně 100 000 tamních obyvatel poskytlo finanční příspěvky. 

Útoky na Amnesty International Indie a další organizace hájící lidská práva, aktivisty a obránce lidských práv jsou pouze rozšířením různých represivních nástrojů a trvalým tlakem vlády na ty, kdo kriticky mluví o mocných. „Zacházení s organizacemi na ochranu lidských práv jako se zločinci - bez jakýkoliv věrohodných důkazů, je záměrným pokusem indické vlády vyvolat atmosféru strachu a rozbít kritické hlasy v Indii," uvedl Avinash Kumar.

Aktuální petice

  Indie

Nucené ukončení činnosti Amnesty Indie ohrožuje lidská práva. Nenechme to tak!

Amnesty International Indie byla v září 2020 nucena pozastavit svou činnost poté, co úřady zmrazily její bankovní účty.

 

Aktuální počet podpisů: 525 Náš cíl: 2000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...