Prohledávat obsah

nalezeno 12 výsledků:

Článek publikován 26.1.2021

Indie přinutila Amnesty zastavit v zemi svou činnost, ředitelka české Amnesty píše indickému velvyslanci

Indická Amnesty byla v září 2020 nucena pozastavit svou činnost poté, co úřady zmrazily její bankovní účty. Ředitelka české Amnesty Linda Sokačová posílá velvyslanci Indické republiky v ČR Hemantu Harishchandru Kotalwarovi otevřený dopis.

Případ publikován 4.1.2021

Nucené ukončení činnosti Amnesty Indie ohrožuje lidská práva. Nenechme to tak!

Amnesty International Indie byla v září 2020 nucena pozastavit svou činnost poté, co úřady zmrazily její bankovní účty.

Článek publikován 30.9.2020

Amnesty musí přerušit svou práci v Indii, tamní vláda zmrazila bankovní účty hnutí

Pokračuje obrovský tlak na indickou pobočku hnutí Amnesty ze strany tamní vlády. Hnutí muselo v Indii přerušit provoz, probíhající akce i výzkum.

Článek publikován 18.6.2020

Katastrofa v Bhópálu je i po 35 letech stále živou tragédií

Vláda od začátku chránila korporace na úkor lidských životů.

Článek publikován 27.8.2019

Džammú a Kašmír: OSN musí hájit mír a bezpečnost

Rada bezpečnosti OSN musí v první řadě hájit mír a bezpečnost, říká generální tajemník Amnesty Kumi Naidoo.

Článek publikován 5.6.2015

Amnesty International India: Vyšetřete mimosoudní popravu v Džammú a Kašmíru

Vláda Džammú a Kašmíru musí zajistit nezávislé trestní vyšetřování vraždy 24letého studenta Chálida Muzafara Wáního armádou dne 13. dubna 2015.

Případ publikován 1.12.2014

30 let po devastující katastrofě se oběti stále nedočkaly odškodnění

Tento rok uplyne 30 let od bhópálské katastrofy - neštěstí, které má dodnes rozsáhlé negativní dopady na lidská práva místního obyvatelstva. Více než 500 000 přeživších i jejich dětí trpí zraněním či postižením. Stále probíhá kontaminace okolí továrny v Bhópálu, která od té doby, co byla opuštěna po úniku plynu, nikdy nebyla řádně zabezpečena. Bhópálská katastrofa je ukázkový případ dosud neúspěšných pokusů získat efektivní nápravu za hrubé korporátní porušování lidských práv.

Art For Amnesty - obrazy k prodeji

Díky za upozornění...