Prohledávat obsah

nalezeno 10 výsledků:

Článek publikován 30.9.2020

Amnesty musí přerušit svou práci v Indii, tamní vláda zmrazila bankovní účty hnutí

Pokračuje obrovský tlak na indickou pobočku hnutí Amnesty ze strany tamní vlády. Hnutí muselo v Indii přerušit provoz, probíhající akce i výzkum.

Článek publikován 18.6.2020

Katastrofa v Bhópálu je i po 35 letech stále živou tragédií

Vláda od začátku chránila korporace na úkor lidských životů.

Článek publikován 27.8.2019

Džammú a Kašmír: OSN musí hájit mír a bezpečnost

Rada bezpečnosti OSN musí v první řadě hájit mír a bezpečnost, říká generální tajemník Amnesty Kumi Naidoo.

Článek publikován 5.6.2015

Amnesty International India: Vyšetřete mimosoudní popravu v Džammú a Kašmíru

Vláda Džammú a Kašmíru musí zajistit nezávislé trestní vyšetřování vraždy 24letého studenta Chálida Muzafara Wáního armádou dne 13. dubna 2015.

Případ publikován 1.12.2014

30 let po devastující katastrofě se oběti stále nedočkaly odškodnění

Tento rok uplyne 30 let od bhópálské katastrofy - neštěstí, které má dodnes rozsáhlé negativní dopady na lidská práva místního obyvatelstva. Více než 500 000 přeživších i jejich dětí trpí zraněním či postižením. Stále probíhá kontaminace okolí továrny v Bhópálu, která od té doby, co byla opuštěna po úniku plynu, nikdy nebyla řádně zabezpečena. Bhópálská katastrofa je ukázkový případ dosud neúspěšných pokusů získat efektivní nápravu za hrubé korporátní porušování lidských práv.

Případ publikován 1.6.2013

Učitelka a aktivistka mučena za kritiku vlády

Učitelka a aktivistka Soni Sodi byla v roce 2011 zatčena za údajné napomáhání a podporu maoistickým rebelům. Přitom porušování lidských práv na straně rebelů i vlády vždy odsuzovala.

Případ publikován 1.6.2013

Teacher and Activist Tortured for Criticizing the Government

The teacher and activist Soni Sori was arrested in 2011 for allegedly aiding and supporting the Maoist rebels, in spite of the fact that she has always condemned human rights violations by both the rebels and the government. Amnesty International believes that the charges against her are false and politically motivated, and that Soni Sori is a prisoner of conscience who has been arrested solely for criticizing human rights violations by both Maoists and state forces committed during the armed insurgency.

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a petice e-mailem.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle Zásad o ochraně a zpracování osobních údajů AI ČR

Art For Amnesty - obrazy k prodeji

Díky za upozornění...