Skvělá zpráva! Nasrín propustili z vězení

  Článek

Íránská právnička Nasrín Sotudíová byla dne 7. listopadu dočasně propuštěna z vězení.

Fotografii pořízenou jenom chvíli po propuštění zveřejnil na sociálních sítích její manžel Reza Khandan.  

Nasrín byla nejdříve dne 20. října převezena z teheránského vězení Evin, kde si odpykávala trest 33 let vězení a 148 ran bičem, do vězení Shahr-e Rey. Její manžel v té době na Twitteru uvedl, že úředníci věznice původně jeho ženě oznámili, že bude převezena do nemocnice mimo vězení, aby jí byla poskytnuta adekvátní lékařská péče. Místo toho ale byla přemístěna do jiného vězení. O dva týdny později byla náhle dočasně propuštěna.

Amnesty vítá dočasné propuštění nespravedlivě uvězněné právničky v oblasti lidských práv Nasrín Sotudíové a obránkyně práv žen. Nasrín ale neměla být nikdy uvězněna pouze kvůli své práci a lidskoprávním aktivitám. Požadujeme tedy, aby se nemusela vrátit do vězení, ale aby byla bezpodmínečně propuštěna na svobodu.

Více o petici pro Nasrín


Aktuální petice

  Írán

18 let vězení, mučení a špinavé cely. Takhle Írán trestá pokojné aktivisty

Íránská aktivistka v oblasti pracovních práv Sepideh Gholianová a její kolega Esmail Bakhshi byli v listopadu 2018 zadrženi jenom proto, že se zúčastnili pokojného protestu na podporu zaměstnanců, kterým firma nevyplácela mzdy. Po svém propuštění na kauci veřejně prohlásili, že byli ve vazbě mučeni policií. Kvůli tomu byli znovu uvězněni a po nespravedlivém soudním procesu byli oba odsouzeni k dlouhým trestům.

Aktuální počet podpisů: 1088

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...