© AFP-EITAN ABRAMOVICH

Argentina je krůček od legalizace interrupcí

  Článek

Moje tělo moje práva   Argentina publikován 23.11.2020

Argentinský prezident Alberto Fernández dne 17. listopadu oficiálně předložil Kongresu návrh zákona o legalizaci interrupcí v Argentině.

Projednání a hlasování o návrhu zákona proběhne ještě do konce roku v dolní komoře Kongresu, následně bude předložen Senátu (pravděpodobně začátkem příštího roku). V roce 2018 se zákon prosadit nepodařilo. 
Na jeho podporu se do ulic Buenos Aires vydaly tisíce demonstrantů. Mariela Belskiová, výkonná ředitelka AI Argentina, uvedla: „Aktivismus a obrovské úsilí ženského hnutí vedly k historickému okamžiku: prezident dodržel své slovo a předložil návrh zákona o legalizaci interrupcí v Argentině. Nyní je řada na Kongresu, aby si nenechal ujít příležitost uznat práva žen, dívek a dalších, které mohou otěhotnět, aby mohly svobodně rozhodovat o svém těle.“

Aktuální petice

  Argentina

Argentinský právník je nespravedlivě ve vězení kvůli kritice ústavní reformy. Pomůžete?

Alberto Nallar je právník a obránce lidských práv. Kritizoval spornou ústavní reformu a účastnil se protestů proti jejímu zavedení. Kvůli svým aktivitám byl obviněn z pobuřování a odsouzen ke třem a půl roku vězení. Zastaňte se ho podpisem petice.

 

Aktuální počet podpisů: 173 Náš cíl: 2000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...