© Amnesty International

Čeština je nejtěžší jazyk v Evropě, v učení pomáhá Menšík i Bohdalová, říká v podcastu Syřan žijící v Praze

  Podcast

Příběhy Migrace   Česká republika publikován 18.6.2021

Hosty šestnácté epizody AMNESTYcastu byli pedagog Marwan Alsolaiman ze Sýrie, který žije v Česku již 30 let a právnička Organizace pro pomoc uprchlíkům Zuzana Pavelková.

Jak se u nás žije uprchlíkům? Co znamená úspěšná integrace a jak jí lze pomoci? Jaký je postoj ČR k cizincům a uprchlíkům? Poslechněte si speciální epizodu AMNESTYcastu vydanou ve spolupráci s Konsorciem nevládních organizací pracujících s migranty v ČR u příležitosti Mezinárodního dne uprchlíků. Moderuje migrační expertka české Amnesty Šárka Antošová.

Novou epizodu AMNESTYcastu si můžete poslechnout přes platformy: SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsSoundCloud nebo přímo na našem webu: 

Předchozí epizody a další informace o podcastu Amnesty najdete zde. 

Aktuální petice

  Dánsko

Syřanům v Dánsku hrozí nucený návrat do válkou zmítané Sýrie – pomůžete?

Dánsko je první evropskou zemí, která se rozhodla rušit nebo neprodlužovat syrským uprchlíkům povolení k pobytu s odůvodněním, že některé části Sýrie jsou již dostatečně bezpečné. Od roku 2020 dánské úřady zrušily nebo neprodloužily pobyt 380 Syřanům.

 

Aktuální počet podpisů: 1023 Náš cíl: 2000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...