© Colin Foo

Skvělá zpráva: Afghánistán vytvoří Komisi pro ochranu obránců lidských práv

  Článek

Po roční kampani Amnesty International a dalších organizací se vláda Afghánistánu zavázala vytvořit ochranný mechanismus pro obránce lidských práv a aktivistů občanské společnosti a plánuje zřídit Joint Commission for the Protection of Human Rights Defenders - Komisi pro ochranu obránců lidských práv.

Komise musí disponovat plnou podporu vlády a být schopná zajistit efektivní ochranu obránců lidských práv v Afghánistánu. Aktéři mezinárodního prostředí budou také hrát podstatnou roli v jejím vytváření.

 

Aktuální petice

  Afghánistán

Afghánské ženy čelí represím kvůli hrůzovládě Tálibánu. Nenechme to tak!

Dne 15. srpna 2021 Tálibán dobyl hlavní město Kábul, svrhl civilní vládu, obsadil prezidentský palác a převzal kontrolu nad zemí. Téměř okamžitě změnil název státu na Islámský Emirát Afghánistán. Afghánské Ministerstvo pro ženské záležitosti bylo přejmenováno na Ministerstvo neřesti a ctnosti, ženy musely odejít ze zaměstnání a bylo jim doporučeno zůstat doma. Situace kolem vzdělávání dívek je zatím nejistá.

 

Aktuální počet podpisů: 1355 Náš cíl: 5000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...