© Amnesty International

Skvělá zpráva: vyšetřování uzavřeno, Anna je nevinná

Článek

Dne 19. května 2021 polské úřady oficiálně uzavřely vyšetřování zahájené v červnu 2020 proti obránkyni lidských práv Anně a dalšímu aktivistovi za "krádež a vloupání" v souvislosti s plakátovou kampaní, při níž došlo k výměně autobusových reklam za plakáty s informací, že vláda manipulovala se statistikami týkajícími se onemocnění COVID-19.

Prokurátor potvrdil, že Anna ani druhý aktivista touto aktivitou nespáchali žádný trestný čin a veškerá obvinění vedená proti nim byla stažena.

Propuštění politických vězňů a dalších nespravedlivě vězněných by se v mnoha případech nemohlo povést nebýt hnutí Amnesty a všech dárců i dobrovolníků. Přidejte se k nám a společně zachraňme další nespravedlivě vězněné a pronásledované. Darujte dobro ještě dnes, prosím. Děkujeme za pomoc.

Aktuální petice

Polsko

Proč polské úřady místo útočníků šikanují oběti násilí?

11. listopadu 2017 bylo 14 odvážných polských žen napadeno během pochodu organizovaného při příležitosti Dne nezávislosti ve Varšavě. Skupina aktivistek se rozhodla vystoupit proti nenávistným projevům, které průvod provázely, a přinesly transparent s nápisem „Stop fašismu“. Několik minut po roztažení transparentu byly napadené a z videozáznamů je vidět, že do nich někteří lidé kopali, plivali na ně a křičeli. Policie však adekvátně nezasáhla.

Aktuální počet podpisů: 2527 Náš cíl: 3000

Podepíšu