© Amnesty International

Skvělá zpráva: vyšetřování uzavřeno, Anna je nevinná

  Článek

Dne 19. května 2021 polské úřady oficiálně uzavřely vyšetřování zahájené v červnu 2020 proti obránkyni lidských práv Anně a dalšímu aktivistovi za "krádež a vloupání" v souvislosti s plakátovou kampaní, při níž došlo k výměně autobusových reklam za plakáty s informací, že vláda manipulovala se statistikami týkajícími se onemocnění COVID-19.

Prokurátor potvrdil, že Anna ani druhý aktivista touto aktivitou nespáchali žádný trestný čin a veškerá obvinění vedená proti nim byla stažena.

Propuštění politických vězňů a dalších nespravedlivě vězněných by se v mnoha případech nemohlo povést nebýt hnutí Amnesty a všech dárců i dobrovolníků. Přidejte se k nám a společně zachraňme další nespravedlivě vězněné a pronásledované. Darujte dobro ještě dnes, prosím. Děkujeme za pomoc.

 

 

Aktuální petice

  Polsko

MÍRUMILOVNÁ DEMONSTRACE NENÍ ZLOČIN!

Během posledních dvou let proběhly v Polsku tisíce demonstrací, které napomohly zpomalit nebo zastavit destruktivní právní změny. Vrcholem byly nedávné protesty proti zpřísnění potratového zákona, kvůli kterému došlo téměř k úplnému zákazu potratů v Polsku.

 

Aktuální počet podpisů: 594 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...