© Simone Dalmasso

Skvělá zpráva z Maratonu: Díky vašim dopisům je Bernardo Caal Xol na svobodě!

  Článek

  Guatemala publikován 28.3.2022

Maraton psaní dopisů vedl k propuštění dalšího vězně svědomí. Je jím Bernardo Caal Xol, guatemalský učitel, ochránce přírody a bojovník za lidská práva.

Z jeho osvobození máme velkou radost a moc vám děkujeme za pomoc s psaním dopisů. Bez vás by k jeho propuštění nemuselo vůbec dojít.

Člen mayského kmene Q’eqchi’ se postavil proti výstavbě nové vodní elektrárny na posvátné řece domorodců. Kromě zničení jejího toku by došlo i k ohrožení zdrojů pitné vody pro původní obyvatele. Ti v zemi už mnoho let čelí nařízenému kácení, drancováním jejich půdy a omezování lidských práv. 

  

Za svoji kritiku byl Bernardo Caal Xol nespravedlivě odsouzen k sedmi letům vězení. Na jeho podporu jsme po celém světě odeslali tisíce dopisů, které nezůstaly bez odezvy. 24. 3. nařídil soud jeho propuštění. Po čtyřech letech je tak Bernardo Caal Xol konečně opět na svobodě, a to i díky vám!  

Díky vaší podpoře se nám podaří dosáhnout pozitivní změny přibližně u každého třetího případu. Naše činnost není financována státy ani velkými firmami, jsme závislí pouze na jednotlivých dárcích, jako jste vy. Podpořte nás, prosím, ještě dnes.

Aktuální petice

  Guatemala

NEVLÁDNÍ ORGANIZACE A OBRÁNCI LIDSKÝCH PRÁV V GUATEMALE V OHROŽENÍ KVŮLI NAVRHOVANÉ LEGISLATIVNÍ REFORMĚ

Obránci lidských práv v Guatemale vykonávají svou činnost v extrémně nepřátelském prostředí, zejména ti, kteří pracují v oblasti práva souvisejícího s půdou, teritoriem a životním prostředím.

 

Aktuální počet podpisů: 1474 Náš cíl: 2000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...