Prohledávat obsah

nalezeno 6 výsledků:

Případ publikován 20.3.2019

NEVLÁDNÍ ORGANIZACE A OBRÁNCI LIDSKÝCH PRÁV V GUATEMALE V OHROŽENÍ KVŮLI NAVRHOVANÉ LEGISLATIVNÍ REFORMĚ

Obránci lidských práv v Guatemale vykonávají svou činnost v extrémně nepřátelském prostředí, zejména ti, kteří pracují v oblasti práva souvisejícího s půdou, teritoriem a životním prostředím.

Článek publikován 4.8.2018

Ben Stiller: Musíme udělat víc, abychom ukázali solidaritu s uprchlíky

Zatímco Hollywood bojuje za ukončení rozdělování rodin na americké hranici, nově jmenovaný Velvyslanec dobré vůle UNHCR se podělil o urgentní zjištění z jeho nedávné cesty do Guatemaly: "Jen pár lidí může vyprávět svůj příběh bez obrovského strachu."

Článek publikován 10.4.2017

U Rafaelova domu stříleli neznámí útočníci

Ředitele ekologické organizace chtěli pravděpodobně pouze zastrašit.

Případ publikován 28.1.2016

Guatemala: Ochránce lidských práv čelí děsivým výhružkám

Rafael Maldonado z guatemalského Centra pro ekologickou, společenskou a právní akci obdržel v poslední době řadu zastrašujících zpráv. Nejaktuálnější výhrůžky směřovaly přímo proti němu a měly ho zastrašit tak, aby pozastavil aktivistickou činnost. Jeho organizace se v poslední době angažuje v případech těžebních společností produkujících palmový olej v Guatemale.

Případ publikován 28.1.2016

Guatemala: Human Rights Defender repeatedly threatened

Rafael Maldonado, Legal Director for the Guatemalan Centre for Environmental, Social and Legal Action (Centro de Acción Legal, Ambiental y Social de Guatemala, CALAS), recently received a series of intimidating messages via Twitter. These threats were directed against his human rights activities, and were meant to intimidate and suspend his work. His organization has recently been involved in the litigation cases of mining operations and palm oil producers in Guatemala.

Explore latest posts

Zůstaňme v kontaktu

Odebírejte novinky a petice e-mailem.

Souhlasím se zpracováním osobních údajů podle Zásad o ochraně a zpracování osobních údajů AI ČR

Díky za upozornění...