© Dánae Vílchez

Dobrá zpráva: Guatemalský kongres odložil zákon kriminalizující potraty

  Článek

Kongres v Guatemale odložil přijetí zákona, který by znatelně zpřísnil podmínky interrupce, potlačil sexuální vzdělávání a posílil diskriminaci LGBTI+ lidí. Stalo se tak po dlouhém tlaku veřejnosti a neziskových organizací.

Tento zákon vyvolal v Guatemale rozsáhlé protesty a byl odsouzen i mnoha mezinárodními organizacemi, včetně Amnesty.

Hlas protestujících po čase vyslyšel guatemalský prezident, který zákon označil za porušení ústavy země. Prohlásil také, že pokud to bude nutné, bude přijetí zákona ze své pozice vetovat. 

Amnesty děkuje všem, kteří podepsali výzvu proti tomuto diskriminačnímu zákonu. Nadále vyzýváme vládní orgány v Guatemale, aby dodržovaly práva všech svých občanů bez ohledu na jejich pohlaví nebo sexuální orientaci. 

Za oběti bezpráví bojujeme po celém světě. Důsledně sledujeme jednotlivé případy, ověřujeme informace, apelujeme na politiky a monitorujeme dodržování lidských práv. Každý příspěvek umožní, aby mohla naše práce pokračovat i nadále. Podpořte nás, prosím, ještě dnes.

https://www.amnesty.cz/crm/donate/choice/97922662/7fe57f2d94077777e05393f1c5420577



Aktuální petice

  Guatemala

NEVLÁDNÍ ORGANIZACE A OBRÁNCI LIDSKÝCH PRÁV V GUATEMALE V OHROŽENÍ KVŮLI NAVRHOVANÉ LEGISLATIVNÍ REFORMĚ

Obránci lidských práv v Guatemale vykonávají svou činnost v extrémně nepřátelském prostředí, zejména ti, kteří pracují v oblasti práva souvisejícího s půdou, teritoriem a životním prostředím.

 

Aktuální počet podpisů: 1474 Náš cíl: 2000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...