© Amnesty

Mezinárodní federace novinářů požaduje zrušení trestu smrti a propuštění všech čtyř novinářů

  Článek

Trest smrti   Jemen publikován 28.2.2022

V únoru 2022 vyzvala Mezinárodní federace novinářů (IJF), organizace, která zastupuje novináře ze 140 zemí světa a Syndikát jemenských novinářů ke zrušení trestu smrti a propuštění svých kolegů.

IJF uvedla, že čtveřice novinářů byla "fyzicky a psychicky mučena" a že jim bylo "odepřeno právo na návštěvu rodiny a právo na přístup k lékařské péči". Amnesty International v době procesu kritizovala jejich odsouzení na základě "vykonstruovaných obvinění", zatímco Reportéři bez hranic označili rozsudek za "naprosto nepřijatelný". V jemenském konfliktu, který OSN označila za nejhorší humanitární krizi na světě, zahynuly statisíce lidí a miliony byly vysídleny.

 

Aktuální petice

  Jemen

Jemen: Propusťte zadržované lidskoprávní aktivisty a humanitární pracovníky

V květnu 2023 vtrhly ozbrojené síly Hútiů na akci pořádanou náboženskou menšinou baháistů a zadržely sedmnáct lidí. Šest z nich stále zůstává ve vězení, kde jim hrozí mučení. Amnesty vyzývá k jejich okamžitému propuštění, protože jsou zadržováni výhradně za pokojné uplatňování svých lidských práv.

 

Aktuální počet podpisů: 1522 Náš cíl: 2000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...