© 2019 Bill Tompkins

Konec konverzní terapie!

Článek

LGBTI   Řecko publikován 7.6.2022

Řecký parlament posvětil zákaz konverzních terapií.

V květnu 2022 prošel zákon, který zakazuje konverzní terapii pro nezletilé, jež je zaměřena na potlačení sexuální orientace nebo genderové identity a kterou komunita leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů po celém světě i odborníci na zdraví odsuzují.

Podle návrhu zákona, jenž schválil řecký parlament, nyní potřebují psychologové nebo jiní zdravotníci k provedení takové léčby výslovný souhlas osoby a v případě porušení zákona jim hrozí pokuta a trest odnětí svobody.

Za oběti bezpráví bojujeme po celém světě. Důsledně sledujeme jednotlivé případy, ověřujeme informace, apelujeme na politiky a monitorujeme dodržování lidských práv. Každý příspěvek umožní, aby mohla naše práce pokračovat i nadále. Podpořte nás, prosím, ještě dnes.

Aktuální petice

Řecko

Costas: Zbit za to, že miluje

Řecko-pákistánský homosexuální pár byl v srpnu 2014 brutálně zbit. Muži seděli na lavičce na náměstí v centru Athén, když je napadla skupina mužů v černém. Costas vypověděl, že na ně nejprve hodili kýbl se špinavou vodou, a potom je víc než deset minut bili a kopali. Násilníci potom vysypali na Costu odpadkový koš a natřikrát mu zlomili nohu, což si vyžádalo okamžitou lékařskou pomoc a dlouhou rekonvalescenci. Podezřelé dodnes nikdo neodhalil a nikdo zatím nebyl potrestán.

Aktuální počet podpisů: 652 Náš cíl: 1000

Podepíšu