© Private

Ibrahim Ezz El Din je na svobodě

Článek

Propuštěn byl při vlně prezidentských milostí v dubnu 2022.

Člen egyptské lidskoprávní organizace a aktivista Ibrahim Ezz el-Din byl po téměř třech letech propuštěn z vězení. Jeho zatčení nepředcházel žádný soud, byl zadržen pouze kvůli nepodloženým obviněním z údajného členství v teroristické skupině. Podle svých slov byl bezpečnostními složkami mučen a nebyla mu poskytnuta lékařská péče.

I díky kampani Amnesty a její celosvětové podpoře je Ibrahim Ezz el-Din zpátky na svobodě. Propuštěn byl na základě prezidentské milosti. Obvinění proti němu však dosud nebyla stažena.

„V nejtemnějších momentech zoufalství, které jsem ve vězení zažil, byly zprávy o kampaních volajících po mém propuštění mou jedinou motivací vytrvat a udržet si naději," sdělil v poděkování těm, kteří se ho zastali.

Děkujeme všem, kteří jste mu svým podpisem pomohli ke svobodě.

Za oběti bezpráví bojujeme po celém světě. Důsledně sledujeme jednotlivé případy, ověřujeme informace, apelujeme na politiky a monitorujeme dodržování lidských práv. Každý příspěvek umožní, aby mohla naše práce pokračovat i nadále. Podpořte nás, prosím, ještě dnes. https://www.amnesty.cz/crm/donate/choice/97922662/7fe57f2d94077777e05393f1c5420577

Aktuální petice

Egypt

Vězněnou právničku nesmí navštívit rodina ani právník. Pomůžete?

Vedení ženské věznice al-Qanater nepovolilo 61leté Hodě Abdelmoniemové, právničce v oblasti lidských práv vězněné pouze kvůli své práci a dalším lidskoprávním aktivitám, žádnou návštěvu nebo jinou formu kontaktu s rodinou a právníky od jejího zadržení v listopadu 2018.

Aktuální počet podpisů: 3317 Náš cíl: 3500

Podepíšu