Za účast na protivládních protestech byl mladík odsouzen k 28 letům vězení, teď je konečně volný!

  Článek

Kameel Juma Hasan byl z vězení propuštěn 13. září 2021 ve večerních hodinách. Stejný den ráno rodina obdržela zprávu, že jejich syn v Dry Docku před propuštěním prochází lékařskými prohlídkami.

Večer jeho matka Najah Yusufová napsala na Twitteru: Slovy nelze vyjádřit tento okamžik. Můj syn Kameel Juma (18) se s námi opět setkal po jednom roce a osmi měsících ve věznici Dry Dock v Bahrajnu.

 

Kameel byl mezi třiceti vězni, kteří byli podmínečně propuštěni v rámci programu alternativních trestů. Jeho propuštění je spojeno s přísnými podmínkami podmíněného propuštění a podepsal dokumenty, v nichž se zavazuje: po dobu osmi let nenavštěvovat politické, kulturní a náboženské akce, po dobu osmi let nekontaktovat konkrétní osoby nebo subjekty, po dobu osmi let nevycestovat mimo Bahrajn, po dobu osmi let být pod elektronickým dohledem (elektronický náramek na kotníku), po dobu jednoho roku navštěvovat rehabilitační program, po dobu jednoho roku nenavštěvovat konkrétní místa, po dobu jednoho roku vykonávat veřejně prospěšné práce.

 

Ačkoli využil zákona o alternativních trestech, měly být rozsudky proti Kameelovi přezkoumány podle zákona č. 4 z roku 2021 o vyhlášení zákona o nápravné justici pro děti a jejich ochraně před špatným zacházením, který vstoupil v platnost v srpnu 2021. Nový zákon považuje každého, kdo spáchal trestný čin ve věku do 18 let, za dítě a jako takový by měl být souzen soudy pro mladistvé. Kameel neměl být nikdy souzen, odsouzen a potrestán jako dospělý. Najah Yusufová poděkovala Amnesty International za podporu, které se jí a Kameelovi dostalo. Uvedla, že jí dodala odvahu a sílu projít touto těžkou zkouškou.  

Aktuální petice

  Bahrajn

Doživotně odsouzený obránce lidských práv má vážné zdravotní problémy. Pomůžete?

Abdulhádí Chavádža je významný obránce lidských práv z Bahrajnu. V roce 2011 byl kvůli svým aktivitám odsouzen k doživotnímu trestu vězení. Ve vězení má vážné zdravotní problémy a je mu odpírán kontakt s dcerami. Abdulhádí Chavádža je vězněm svědomí a měl být okamžitě a bezpodmínečně propuštěn.

 

Aktuální počet podpisů: 1629 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...