Credit: Petr Souček

Užijte si Prague Pride s Amnesty

  Článek

LGBTI publikován 1.8.2023

První srpnový týden patří Prague Pride. Oslavě LGBTI+ komunity, ale také oslavě tolerance a lidských práv. My nebudeme chybět, co vy?

Prague pride je celotýdenní oslavou rozmanitosti. Mnoho eventů, akcí, ale taky prostoru pro důležitá témata. Každy rok v rámci Prague pride zvedáme některé z palčivých témat. Tento rok se společně s Trans*parent zaměříme na téma povinných kastrací pro trans*osoby v Česku. Co vše v rámci Pride Week plánujeme? Tady máte jednoduchý přehled a moc se těšíme, kdy a kde se potkáme.

STÁNEK CELÝ TÝDEN
Po celý Pride week najdete na Střeleckém ostrově náš stánek. Můžete si s námi přijít povídat, podepsat petici, poslat solidární vzkazy trans*komunitě a nebo prostě jen tak být v příjemném, akceptujícim prostředí.

DEBATA O ROZBITÍ TRADIC A O TOM, PROČ ZRUŠIT POVINNÉ KASTRACE
8.8. od 18:00 v Pride house, přivítáme lékaře*ky, kteří*é vysvětlí, jak se podmínka kastrace promítá do každodenní reality trans* pacientstva. 

DEBATA O RŮZNÝCH FORMÁCH TRANZICE
9.8. také od 18:00 v Pride house, se v debatě zaměříme na to, že trans*lidé mohou procházet tranzicí netradičně - a je to v pořádku! Hosty debaty budou trans osoby, se kterými se pobavíme o tom, jak se skrze svůj gender vztahují k vlastnímu tělu a že každý trans* člověk prožívá tranzici po svém. Odkaz na debatu tady >> https://www.facebook.com/events/1336712150256855/

ŽIVÁ KNIHOVNA
Náš projekt Živá knihovna přináší možnost číst lidi jako otevřené knihy. Živé knížky se s vámi setkají v pátek 11. srpna od 16:00 na Střeleckém ostrově. Budou z různých světů a některé bude možné číst i anglicky.

PRIDE POCHOD
Hřebem celého týdne na který se neskutečně těšíme, je Pride průvod. Tento rok je pro nás velmi důležité v něm vytvořit pastelový blok a společně se všemi, kdo odsuzují povinné kastrace trans*osob, tak dát jasně najevo, že si přejeme, aby trans*osoby v České republice měli důstojný a spokojený život. Pojďte se s námi naladit do trans barev (pastelová modrá, pastelová růžová a bílá) a přidejte se k nám 12.8. do pochodu

Budeme moc vděční, pokud se registrujete a dáte nám vědět, jak aktivní byste v průvodu chtěli být. Stačí jeden klik.


Pro veškeré novinky a aktuality ze světa LGBTI+ práv sledujte náš Facebook a Instagram.


Aktuální petice

  Polsko

Zákony musí chránit polskou LGBTI+ komunitu před násilím!

Polská vláda stále nepodnikla adekvátní kroky k ochraně LGBTI+ osob. V říjnu 2022 Jarosław Kaczyński, předseda strany Právo a spravedlnost (PiS) během projevu pronesl, že se v duhových rodinách s dětmi zachází jako se psy nebo kočkami.

 

Aktuální počet podpisů: 2983 Náš cíl: 3500

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...