© Private

Mučená vězeňkyně má konečně přístup k potřebné zdravotní péčí

  Článek

Emirlendris Benítez si odpykává nesmyslný trest ve venezuelské věznici. Ve vazbě byla mučena, což jí způsobilo četné zdravotní problémy. Nyní má konečně přístup k péči, kterou nutně potřebuje.

Emirlendris Benítez se stala obětí vykonstruovaného procesu. V létě 2018 byla svévolně zatčena a následně ve vazbě mučena, následkem čehož je na invalidním vozíčku, a byla donucena přerušit těhotenství. Kvůli špatným podmínkám ve vězení byla závislá na svojí rodině, která jí pomáhala obstarávat základní potřeby včetně vody, jídla a léků.

V červenci 2023 byl Emirlendris konečně umožněn přístup k potřebné zdravotní péči. Byla přemístěna do zdravotního zařízení, kde jí bylo diagnostikováno několik onemocnění a poranění, způsobená mučením. Amnesty International dál bojuje za zrušení Emirlendrisina trestu.

Za oběti bezpráví bojujeme po celém světě. Důsledně sledujeme jednotlivé případy, ověřujeme informace, apelujeme na politiky a monitorujeme dodržování lidských práv. Každý příspěvek umožní, aby mohla naše práce pokračovat i nadále. Podpořte nás, prosím, ještě dnes. 



Aktuální petice

  Venezuela

Odsoudili ji k třicetiletému trestu, ve vězení přišla o dítě. Pomozte nám dostat Emirlendris Benitez na svobodu!

Venezuelanka Emirlendris Benitez byla v roce 2018 zadržena a v nespravedlivém procesu odsouzena k třicetiletému trestu vězení. V době svého zatčení byla těhotná, přesto byla vystavena krutému mučení. Následně byla převezena do nemocnice, kde bylo bez jejího vědomí či souhlasu její těhotenství přerušeno. Podepište petici a požadujte okamžité propuštění Emirlendris.

 

Aktuální počet podpisů: 252 Náš cíl: 3000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...