© EVARISTO SA/AFP via Getty Images

Policie vznesla obvinění v případě vraždy britského novináře a brazilského ochránce přírody

  Článek

Byznys a lidská práva   Brazílie publikován 27.6.2023

Dom Phillips a Bruno Pereira podle policie měli být zavražděni mezinárodní kriminální rybářskou organizací.

Britský novinář Dom Phillips v létě 2022 odcestoval do Brazílie, aby napsal článek o domorodých týmech ochránců přírody v údolí Javari. On i jeho průvodce, aktivista Bruno Pereira, byli zavražděni.

Brazilská policie na začátku června 2023 vznesla obvinění proti údajnému vůdci „mezinárodní kriminální organizace“. Zatčeni jsou ještě dva další muži. Podle policie měli Dom a Bruno být zavražděni členy mezinárodní kriminální rybářské organizace, která operuje na hranici Brazílie, Kolumbie a Peru.

Aktuální petice

  Brazílie

Britský novinář a jeho průvodce zavražděni v brazilském pralese. Viníci musejí být potrestáni

Ráno 5. června zmizeli v údolí Javari v brazilské Amazonii britský novinář Dom Phillips a jeho průvodce, obránce práv původních obyvatel a životního prostředí, Bruno Pereira. Dne 15. června brazilská policie oznámila, že jedna ze dvou osob zatčených pro podezření z účasti na zmizení obou mužů se přiznala k jejich vraždě a že ostatky nalezené v lese byly předány soudním lékařům k dalšímu šetření.

 

Aktuální počet podpisů: 219 Náš cíl: 2000

Podepíšu

Všechny petice

Tyto webové stránky používají cookies pro zlepšení uživatelského komfortu, předvyplnění údajů podporovatele. Zjistit více...
Díky za upozornění...