Amnesty představuje nový spot

Článek

Zastavte mučení publikován 11.7.2011

Amnesty International s radostí představuje nový spot s názvem Voodoo, který pro organizaci natočil britský režisér Steen Agro ze společnosti Lucky Men Films. Spot byl slavnostně uveden na 46. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, kde ho pokřtil prezident festivalu Jiří Bartoška.

„Většina reklam pracuje s emocemi a snaží se diváka šokovat. My jsme se rozhodli využít komediální prvky. Věříme, že si to lidé spíše zapamatují,“ vysvětluje své záměry režisér Steen Agro. „Myšlenka voodoo pracuje s tím, že lidé mohou ovlivnit věci na druhém konci světa, aniž by byli přímo u samotného dění,“ dodal Agro, který je v České republice známý například svojí černou komedií Sklapni a zastřel me (Shut up and Shoot me, 2005). Ta byla uvedena na MFF KV v roce 2006 v rámci prestižní sekce Variety´s Critics´ Choice.

Spot byl vytvořen u příležitosti 50. narozenin Amnesty International a na karlovarském festivalu ho slavnostně pokřtil prezident festivalu Jiří Bartoška, který spot také namluvil.

Natáčení probíhalo v dubnu letošního roku v prostorách Psychiatrické léčebny Bohnice, za kamerou stál jeden jeden z nejvyhledávanějších kameramanů v České republice Martin Šácha.

"Máme radost, že filmoví profesionálové podpořili myšlenky a cíle Amnesty International. Ten spot je jedinečný, budeme rádi, když se lidem zalíbí. A hlavně, když je přesvědčí, že pomáhat s Amnesty má smysl," sdělila Kateřina Šaldová z AI.

Více na www.3minutystaci.cz.

Aktuální petice

Rusko

Propusťte Navalného! Petice za svobodu opozičníka, kterého se bojí i Putin

Ruského opozičního aktivistu Alexeje Navalného zadržela policie na moskevském letišti bezprostředně po návratu z Německa, kde se od srpna loňského roku léčil z otravy novičokem. O den později mu byla soudem nařízena třicetidenní vazba. Dne 2. února moskevský soud poslal Navalného na tři a půl roku do vězení.

Aktuální počet podpisů: 8237 Náš cíl: 8500

Podepíšu