Amnesty International ČR má novou ředitelku

V čele české pobočky organizace na ochranu lidských práv Amnesty International stojí od dubna nová ředitelka paní Dáša van der Horst. Nahradila Zdeňka Rudolského, který v organizaci působil od března 2005.

Dáša van der Horst v roce 1985 odcestovala z Československa do Holandska, kde na leidenské univerzitě vystudovala sinologii. Od roku 1993 působila v diplomatických službách - mimo jiné založila a vedla českou diplomatickou misi na území Palestinské samosprávy. Do Amnesty International ČR přichází po ročním působení v Číně, kde měla na starosti prezentaci české kultury.

"Lidskými právy se zabývám dlouhodobě. Již před rokem 1989 mně přišlo přirozené snažit se udělat něco pro jejich zlepšení v Československu -- proto jsem byla členkou výboru Nadace pro Chartu ´77 v Nizozemsku a dobrovolnicí v tamní pobočce Amnesty International. Těším se, že po letech strávených ve státní správě budu moci pracovat v dynamickém týmu věnujícímu úsilí na ochranu lidských práv ve světě, mimo jiné v Číně," uvedla Dáša van der Horst.

18.10.2015

Setkání nad novou strategií Amnesty

14.9.2015

Amnesty vyzývá prezidenta Zemana: apelujte na propuštění ázerbájdžánských vězňů svědomí!

Amnesty v dopise vyzvala prezidenta Zemana, aby při svých jednáních v Ázerbájdžánu nezapomněl na lidská práva.

5.11.2015

Mexiko: Prudký nárůst počtu zpráv o mučení odkrývá prohlubující se krizi lidských práv

13.10.2015

Otázky a odpovědi o migraci

Vše, co byste měli vědět o migraci, na jednom místě.