Členové COFADEH čelí sledování a surovým útokům

Členové Výboru příbuzných zadržených a zmizelých v Hondurasu (COFADEH) si v posledních týdnech stěžovali na několik případů, kdy byli sledováni nebo napadeni. Poblíž vchodu do jejich kanceláře údajně každé ráno v době, kdy zaměstananci chodí do práce, vídají červené auto s tónovanými skly. 29. května okolo désáté hodiny ráno spatřili neznámého muže, jak si fotí budovu, ve které se kancelář nachází. Na konci května pak zahlédli nedaleko kanceláře dalšího muže držícího v ruce zbraň. 4. června byla jedna z členek COFADEH na dvě hodiny unesena poté, co se v jednom z hotelů v Tegucigalpe zúčastnila události spojené s nuceným přesídlením. Když žena nastoupila do sdíleného taxíku, dvě ženy a jeden muž ji surově uhodili zbraní do obličeje, bodali jí nohy, krk a ruce tužkou a snažili se ji uškrtit kabelem. Žena byla okradena a po dvou hodinách propuštěna. O několik dní později byla ta samá žena přepadena na ulici poblíž kanceláře COFADEH.