Armáda schválila Manningové hormonální léčbu

Úspěch

Dne 5. října velení americké armády schválilo Manningové poskytnutí hormonální péče z důvodu její pohlavní dysforie. Léčba jí pomůže s přechodem k životu v ženské podobě.
Poprvé byla Chelsea armádním psychologem diagnostikována s pohlavní dysforií v květnu 2010. Své přání žít jako žena a nastoupit na hormonální terapii potvrdila v srpnu 2013, den poté, co byla odsouzena ke 35 letům vězení.
Přestože jí byla terapie povolena, nebyl ovšem schválen požadavek, aby si mohla Chelsea nechat narůst vlasy. To bude znovu zvažováno až 7 měsíců od nástupu léčby. Psycholog však již dříve varoval na možnost myšlenek na sebekastraci nebo dokonce sebevraždu, pokud požadavku na ženskou identitu bude bráněno.
Je to vůbec poprvé, co Ministerstvo obrany povolilo hormonální léčbu u aktivního člena vojenské služby. Mnoho zařízení již předepsalo léčbu vězňům s pohlavní disforií, ovšem Chelsea Manning je prvním transsexuálním vojenským vězněm, který o tuto léčbu přímo zažádal.

15.2.2016

Úspěch Amnesty kampaně STOP násilí na ženách - vláda podpořila Istanbulskou úmluvu

Vláda schválila úmluvu o prevenci a potírání násilí na ženách.

12.10.2015

Čínská policie opět střílela do tibetských mnichů

5.6.2015

Amnesty International India: Vyšetřete mimosoudní popravu v Džammú a Kašmíru

Vláda Džammú a Kašmíru musí zajistit nezávislé trestní vyšetřování vraždy 24letého studenta Chálida Muzafara Wáního armádou dne 13. dubna 2015.

18.8.2015

Třiadvacet českých neziskovek vyzývá k pravidelnému dárcovství

Třiadvacet významných českých neziskových organizací zveřejnilo pod hlavičkou koalice Za snadné dárcovství a projektu Darujpravidelne.cz spot na podporu pravidelného dárcovství. Hlavním mediálním partnerem se stala Česká televize.