Akademické gymnázium Štěpánská: Co vás napadne pod pojmem živá knihovna?

V pondělí 27.1. se na Akademickém gymnáziu Štěpánská uskutečnil projektový den Živá knihovna. Akademické gymnázium je jednou ze škol, které s námi spolupracují v rámci projektu Fair Play – studenti za rovnoprávnost. Studenti třetích ročníků o akci napsali krátké shrnutí.
V pondělí 27.1. se na Akademickém gymnáziu Štěpánská uskutečnil projektový den Živá knihovna.  Akademické gymnázium je jednou ze škol, které s námi spolupracují v rámci projektu Fair Play – studenti za rovnoprávnost. Studenti třetích ročníků o akci napsali krátké shrnutí:Co vás napadne pod pojmem živá knihovna? Málokdo se s tímto slovním spojením setkal, a proto se vám ho pokusíme přiblížit. Živá knihovna je  projekt organizace Amnesty International. Na živé knihovně člověk zobrazuje sebe sama jako knihu, ve které se odehrává jeho životní příběh. My jsme dnes měli možnost se této akce zúčastnit. Toto setkání bylo pro nás velmi přínosné a bylo velmi zajímavé se dozvědět něco o ostatních společnostech a jejich pohledu na naši kulturu. Myslíme si, že toto setkání bylo pro všechny poučné a měl by si jím projít každý.A jaký na to máte názor vy?
David Vavřouš, 3. CAnetka Jaroschyová, 3. CKačka Doubková, 3. CGábi Králová, 3. C
O Živé knihovně na Akademickém Gymnáziu Štěpánská byla natočena i reportáž, kterou jste mohli vidět na TV Metropol.

10.12.2015

Živá knihovna, komiksy i muzika v Brně!

15.9.2015

Živá knihovna Amnesty na Foru 2000

Přijďte si zažít na vlastní kůži unikátní vzdělávací projekt Amnesty International – živou knihovnu!

30.4.2016

Přes 600 studentů se během 2 let potkalo s Amnesty živou knížkou.

Projekt "Živé knihovny Amnesty International – čtením k otevřenosti" je u konce, lidskoprávní vzdělávání v Amnesty ale jede dál.

1.3.2016

Amnesty na NGO Marketu 2016

Letošní bonus – Živá knihovna s aktivisty a zaměstnanci Amnesty!