Úspěch benefičního promítání: desítky tisíc pro vězně svědomí!

Benefiční promítání The Secret Policeman´s Ball ve středu 7. listopadu ve Světozoru slavilo velký úspěch.

Vyprodané hlediště, bezkonkurenční Divadlo Sklep, jejich skeč a hymna pro Amnesty a skvělé kino v podání Johna Cleese a spol. To byl benefiční večer Amnesty v kině Světozor.

Kdo jste nás podpořili a přišli, moc děkujeme a vězte, že jste nám opravdu pomohli. Na vstupném se vybralo úžasných 54 tisíc korun. Z našich 6 vězňů svědomí, kterým jste mohli koupit vstupenku, zůstali jen dva "doma", respektive ve vězení.

Výtěžek z akce poputuje na podporu nespravedlivě vězněných, naší kampaně 3 minuty stačí a taky na Maraton psaní dopisů, v rámci kterého odešleme z Česka tisíce dopisů na podporu 15 konkrétních vězňů svědomí. Peníze použijeme mj. na logistické zajištění podpisových akcí a odeslání dopisů do cílových zemí.

Sledujte dál náš web, brzy se dozvíte o Maratonu víc. Začínáme na Den lidských práv - 10. prosince!

Ještě jedno velké díky všem, kteří přišli do kina a jestli vám to nevyšlo, zůstaňte s námi a v příštím roce budete mít spoustu dalších příležitostí.

Vaše Amnesty

31.8.2016

Fred a Yves volní!

Fred Bauma a Yves Makwambala byli s dalšími aktivisty propuštěni 27. srpna, přičemž jim původně hrozil trest smrti.

19.5.2016

Maraton psaní dopisů na Gymnáziu Jana Keplera

Studenti Gymnázia Jana Keplera upořádali druhý květnový týden akci s názvem "Den s Amnesty", v rámci kterého podepisovali dopisy za nespravedlivě vězněné.

14.3.2016

Výsledky maratonu psaní dopisů

2.2.2016

PHYOE PHYOE AUNG VZKAZUJE AMNESTY: NEVZDÁVEJME TO!

Barmská vysokoškolačka se nebála protestovat proti omezování akademické svobody. Teď je ve vězení. V únoru 2015 organizovala studentská unie, kterou vede, pochod napříč zemí. Měl končit v Yangonu. Studenty ale zastavili při opouštění Letpadanu v centrální Barmě.