Přijďte podpořit Amnesty International a pobavit se v kině!

Amnesty uvádí sérii skečů známých britských komiků The Secret Policeman´s Ball (Fízlův ples), natočených v roce 1979 speciálně pro Amnesty International.

The Secret Policeman´s Ball

Amnesty International hrdě uvádí jeden z dílů populární série představení odehraných exkluzivně pro AI, ve kterých od poloviny 70. let baví diváky největší hvězdy komediální a hudební scény a získávají tak prostředky a podporu pro Amnesty International - organizaci, bez jejíž činnosti by byl svět o něco nespravedlivější.

KDY? 7. 11. ve 20:30

KDE? v pražském kině Světozor

Těšte se na to, jak géniové komedie (Monty Python, Atkinson a další) zparodovali nejen sami sebe, ale i přelomový rok 1979. Rok, kdy v Kambodži zkolaboval Pol Potův režim. V Íránu ajatoláh svrhnul šáha. Margaret Thatcherová se stala první britskou předsedkyní vlády. Na amerického prezidenta Jimmyho Cartera zaútočil zajíc. Po znovuzavedení trestu smrti v USA opět ožilo elektrické křeslo. Saddám Husajn se stal iráckým prezidentem. V Číně byla zavedena politika jednoho dítěte a na Sahaře 30 minut sněžilo.

Večerem Vás provede Tomáš Hanák a těšit se můžete na exkluzivní skeč Divadla Sklep u příležitosti promítání snímku, vytvořeného pro podporu Amnesty International. Překlad záznamu vytvořil ten nejpovolanější: Petr Palouš.

JAK S LÍSTKY?

Cena lístku na benefiční akci je 150,- Kč. Také je možno zakoupit speciální dárcovský lístek za 500,- Kč. Díky němu jsme schopni odeslat 25 dopisů za nespravedlivě vězněné.

Veškeré lístky jsou dostupné k zakoupení či k rezervaci přímo na pokladně kina Světozor nebo na jejich internetových stránkách.

BENEFICE

Výtěžek ze všech akcí putuje ve prospěch kampaně Amnesty International 3 minuty stačí pro podporu nespravedlivě vězněných.

10.9.2015

"Chci ukázat, že autista není někdo, koho byste se měli bát"

Mezi naše živé knížky patří i Natálie, která trpí Aspergerovým syndromem. O tom, co je to Aspergerův syndrom, zda mají lidé s AS "jiný smysl pro humor" nebo jak na Natálii reagují studenti se dozvíte v následujícím rozhovoru.