Amnesty představuje nový spot

Amnesty International s radostí představuje nový spot s názvem Voodoo, který pro organizaci natočil britský režisér Steen Agro ze společnosti Lucky Men Films. Spot byl slavnostně uveden na 46. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, kde ho pokřtil prezident festivalu Jiří Bartoška.

„Většina reklam pracuje s emocemi a snaží se diváka šokovat. My jsme se rozhodli využít komediální prvky. Věříme, že si to lidé spíše zapamatují,“ vysvětluje své záměry režisér Steen Agro. „Myšlenka voodoo pracuje s tím, že lidé mohou ovlivnit věci na druhém konci světa, aniž by byli přímo u samotného dění,“ dodal Agro, který je v České republice známý například svojí černou komedií Sklapni a zastřel me (Shut up and Shoot me, 2005). Ta byla uvedena na MFF KV v roce 2006 v rámci prestižní sekce Variety´s Critics´ Choice.

Spot byl vytvořen u příležitosti 50. narozenin Amnesty International a na karlovarském festivalu ho slavnostně pokřtil prezident festivalu Jiří Bartoška, který spot také namluvil.

Natáčení probíhalo v dubnu letošního roku v prostorách Psychiatrické léčebny Bohnice, za kamerou stál jeden jeden z nejvyhledávanějších kameramanů v České republice Martin Šácha.

"Máme radost, že filmoví profesionálové podpořili myšlenky a cíle Amnesty International. Ten spot je jedinečný, budeme rádi, když se lidem zalíbí. A hlavně, když je přesvědčí, že pomáhat s Amnesty má smysl," sdělila Kateřina Šaldová z AI.

Více na www.3minutystaci.cz.

15.10.2015

Autorka ceněného dokumentu z Maďarska přijede do Prahy!

18.8.2015

Třiadvacet českých neziskovek vyzývá k pravidelnému dárcovství

Třiadvacet významných českých neziskových organizací zveřejnilo pod hlavičkou koalice Za snadné dárcovství a projektu Darujpravidelne.cz spot na podporu pravidelného dárcovství. Hlavním mediálním partnerem se stala Česká televize.

14.12.2015

Vánoční loterie a kvíz!

9.3.2016

Startuje první ročník Amnesty International / Febiofest Award

Česká sekce Amnesty International bude letos poprvé na Febiofestu předávat cenu za nejlepší film spojený s problematikou lidských práv. Je věnována ukrajinskému filmaři Olegu Sencovovi, který sedí ve vězení za kritiku ruské anexe Krymu.