Operations and Support for Hakan Yaman

Hakan has had five operations on his face so far. He now has a prosthetic eye placed in his eye socket. His appearance, a cause for distress and loss of morale for him previously, has much improved and he is more positive than he was before. It also looks like his sight in the other eye is not as damaged as previously thought, which is of course good news. He will have a further operation soon. Regarding the investigation into the attack, Hakan's lawyer informed us that the prosecutor has so far gathered statements from 20 individuals, with another 15 called to make statements. Once he has all the statements he will start the prosecution. Hakan's lawyer said she is confident that a case will be opened, though the timescale is not yet known. She also told us that the case file contains reference to the many letters sent to the authorities, evidence the Letter Writing Campaign was taken note of.

30.11.2016

Palmový olej: Světové značky profitují na dětské a nucené práci

Unilever, Nestlé nebo Procter & Gamble jsou mezi devíti výrobci přispívajícími k zneužívání práce.

19.10.2015

Chen Zhenping na svobodě!

Máme velkou radost, že se s vámi můžeme podělit o dobré zprávy. Vězenkyně svědomí, paní Čchen Čen-ping (Chen Zhenping) je na svobodě. Obdrželi jsme dopis od její dcery, paní Zhaoyu Jin z Finska, že se její matce podařilo uprchnout. Zároveň nám v dopise děkovala za podporu, kterou její matka od vás všech dostala.

10.11.2015

Případ policejního útoku na Hakana Yamana bez pokroku

Tým Amnesty International nedávno mluvil s Hakanem Yamanem. V jeho věci nenastal žádný pokrok. Vyšetřování není dosud uzavřeno a stíhání má být teprve zahájeno.

14.12.2015

Vánoční loterie a kvíz!