Výzkumná zpráva o uprchlické situaci ve Středomoří v roce 2018

Mezi ďáblem a hlubokým modrým mořem

Výzkumná zpráva o uprchlické situaci ve Středomoří v létě 2018. Tisková zpráva v češtině je k dispozici zdePřečtěte si také svědectví české zdravotní sestry, která s Lékaři bez hranic pomáhala na moři lodím migrantů.

Počet lidí, kteří se utopili ve Středomoří nebo byli vráceni do příšerných detenčních zařízení v Libyi, prudce vzrostl v důsledku evropských politik zaměřených na uzavření centrální středomořské cesty. Zpráva odhaluje ničivý dopad politik, které vedly k více než 721 úmrtím na moři během června a července 2018 a rovněž poukazuje na nové italské politiky, v jejichž důsledku uvízly lodě s lidmi na palubě několik dní na moři.

Related stories

4.2.2020

Jihoafrická republika: Sjezd těžařů se musí postavit k porušování lidských práv

V Kapském městě probíhá největší světová těžařská investiční konference. Amnesty vyzývá těžební společnosti a jejich partnery, aby řešili zneužívání lidských práv, která jsou v jejich oboru běžná.

9.12.2019

Kde jsou? Čína zadržuje statisíce příslušníků náboženských menšin neznámo kde.

Výzkumná zpráva o porušování lidských práv Ujgurů celá v češtině díky práci studentů z olomoucké Caritasky.

6.1.2020

Bojiště, která definovala zápas o lidská práva v uplynulém desetiletí

Od povstání napříč arabským světem a vzestupu globálních protestních hnutí až po obnovu politiky nenávisti a obav ze zneužívání technologie a sledování. Uplynulá dekáda otevřela nové hranice v boji za naše práva.

30.4.2019

Nigérie / Nizozemsko: Soud rozhodne o tom, jestli byl Shell zapojený do popravy „Ogonijské devítky“

Nizozemský soud bude 1. května rozhodovat v historickém případu proti společnosti Shell.