Výzkumná zpráva o uprchlické situaci ve Středomoří v roce 2018

Mezi ďáblem a hlubokým modrým mořem

Výzkumná zpráva o uprchlické situaci ve Středomoří v létě 2018. Tisková zpráva v češtině je k dispozici zdePřečtěte si také svědectví české zdravotní sestry, která s Lékaři bez hranic pomáhala na moři lodím migrantů.

Počet lidí, kteří se utopili ve Středomoří nebo byli vráceni do příšerných detenčních zařízení v Libyi, prudce vzrostl v důsledku evropských politik zaměřených na uzavření centrální středomořské cesty. Zpráva odhaluje ničivý dopad politik, které vedly k více než 721 úmrtím na moři během června a července 2018 a rovněž poukazuje na nové italské politiky, v jejichž důsledku uvízly lodě s lidmi na palubě několik dní na moři.

Related stories

19.10.2018

Analýza webu ČT24 k situaci v Saúdské Arábii

2.7.2018

Jemen: Omezení humanitární pomoci vystavuje miliony civilistů velkému riziku

Koalice pod vedením Saúdské Arábie pokračuje v ukládání omezení pro vstup životně důležitého zboží do Jemenu zpustošeného konfliktem.

6.8.2018

Putin je IN. Jak se z pana prezidenta stal nejlepší obchodní artikl?

25.11.2017

Amnesty International a Truly.Media spojují své síly v boji proti "fake news"

Amnesty International se stává prvním externím klientem společnosti Truly.Media. Ta představuje průlomovou platformu zaměřenou na řešení "fake news" (falešných zpráv) pomocí digitálních identifikačních technik k rozpoznání autentických a podvodných příspěvků v sociálních médiích.