Držíme palce svobodě

Amnesty představila o svátečním víkendu své pomníky svobody. Objevte je s námi i teď!

Lidskoprávní organizace Amnesty International se přidala k oslavám 30. výročí svobody v Česku. Chce připomenout, že souboj o svobodu nekončí a je potřeba ji bránit každý den, aby se totalita nevrátila jako bumerang. Naše motto pro výročí proto zní: Držíme palce svobodě.

A při té příležitosti jsme ve sváteční víkend vztyčímli na významných místech Sametové revoluce virtuální pomníky, které se zobrazují v rozšířené realitě na  chytrém telefonu.

Chcete to se svým chytrým telefonem taky zukusit? Tak TADY!!!

A vše jsme přichystali taky pro pomník, který by měl v Praze vzniknout v květnu a být trvalou připomínkou statečných žen a mužů, kteří se v roce 89 zasadili o svobodu. Sametový most. Bude na Kampě na zdi pod Mostem legií a na 7000 azulejo portugalských dlaždicích znázorní pojetí historie od Masaryka po Havla v podání výtvarníka Petra Síse. Už v neděli jsem na zeď připevnili banner s částí mozaiky jako ochutnávkou. Hotovo by mělo být 3. května 2020, na Mezinárodní den svobody tisku.

Related stories

2.12.2019

Muhammad Ismail je na svobodě!

Profesor Muhammad Ismail, kterému za otevřenou kritiku státních ozbrojených složek hrozilo až sedm let vězení, byl propuštěn na kauci.

9.5.2019

Barmští novináři konečně na svobodě

Ve vězení strávili přes 500 dní. Teď jsou oba novináři agentury Reuters opět na svobodě.

1.10.2019

Aktuálně.cz: Výročí Číny - Velký přehled o (ne)svobodě

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.