Portugalsko dočasně udělilo občanství všem žadatelům o azyl

Portugalsko během pandemie COVID-19 dočasně udělilo všem migrantům a žadatelům o azyl plné občanství, které jim umožní přístup ke zdravotní péči. Tento krok jim zaručí občanská práva až do 30. června 2020. Snahou je snížit možná rizika pro veřejné zdraví a ulehčit situaci této zranitelné skupině. Portugalsko vyhlásilo 18. března nouzový stav na dobu 15 dní. Nicméně portugalský předseda vlády António Costa ujistil, že nedojde k narušení demokracie.

Více zde:  https://edition.cnn.com/2020/03/30/europe/portugal-migrants-citizenship-rights-coronavirus-intl/index.html?utm_content=2020-04-01T01%3A44%3A02&utm_medium=social&utm_source=fbCNN&utm_term=link&fbclid=IwAR2Wu1XmjRDP62pUWzGtLhJ9xsD15y6utZa8Qimh8sR8wdPM0lkZFxyVAj8

Related stories

31.5.2019

Měsíční aktuality - duben 2019

Každý měsíc vám přinášíme novinky z oblasti migrace a uprchlictví.

8.5.2019

Migrační aktuality - březen 2019

Každý měsíc vám přinášíme novinky z oblasti migrace a uprchlictví.

2.5.2019

Jižní Afrika: Méně řečí, více akcí v oblasti lidských práv

Povolební jihoafrická vláda musí učinit lidská práva středobodem svých politik, jinak riskuje ohrožení svých lidí problémy nezaměstnanosti, chudoby a nerovnosti po celá příští desetiletí.

25.4.2019

Rozdrobení jednoho kontinentu

Vhled do historie uprchlické krize.