Soud opět odložen

Dne 7. dubna 2019 se obránce lidských práv Issa Amro zúčastnil izraelského vojenského soudu v Oferu, kde téměř sedm hodin odpovídal na otázky týkající se osmnácti obvinění souvisejících s bezpečností proti němu.

Další slyšení, pro které má být svoláno více svědků, je naplánováno na 26. června 2019. Další den, dne 8. dubna 2019, byl izraelskou policií obránce lidských práv znovu zatčen, tentokrát za urážku velitele armády na sociálních sítích. Během rozhovoru obvinil vojenský činitel Issu Amra z „obtěžování“. Issa Amro byl později propuštěn na kauci až do soudního jednání, které se má konat dne 8. dubna 2020.

Related stories

15.7.2020

iDnes: Polský soud označil "zóny bez LGBT" za diskriminaci

22.4.2020

16 aktivistů propuštěno, další zůstávají ve vězení

Šestnáct nikaragujských aktivistů zadržených v listopadu 2019 za to, že dali vodu skupině lidí držících hladovku je na svobodě.

24.10.2019

14 polských žen je nevinných – soud zrušil všechna obvinění!

Polský soud zrušil obvinění proti 14 polským ženám, které byly v listopadu 2017 napadeny během pochodu organizovaného u příležitosti Dne nezávislosti ve Varšavě.

9.5.2019

Barmští novináři konečně na svobodě

Ve vězení strávili přes 500 dní. Teď jsou oba novináři agentury Reuters opět na svobodě.