Hakan se po implantaci oka cítí dobře, čeká ho ale několik dalších operací

Hakan je po implantaci umělého oka pozitivně naladěn a doktoři zjistili, že zrak ve druhém oku není poškozen tolik, jak se původně předpokládalo. Hakana každopádně čekají ještě další operace oka. O samotném vyšetřování případu informuje Amnesty International Hakanova obhájkyně, která je přesvědčena o tom, že jakmile žalobce shromáždí veškeré soudní příkazy, bude zahájeno trestní stíhání.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.

14.2.2019

Evropské země odmítají přijímat migranty, počet příchozích však klesá

Více než dva týdny muselo devětačtyřicet migrantů z Libye strávit na moři, než jim maltské úřady umožnily vstup do země. Následně byli přerozděleni mezi Maltu a dalších osm zemí Evropské unie. Nejedná se o ojedinělý případ, evropské státy odmítají přijmout lodě s uprchlíky stále častěji.

15.6.2018

Idnes.cz: lidé z ubytoven v ústí cítí diskriminaci

26.9.2018

Írán: Úřady záměrně ohrožují zdraví vězněného aktivisty s rakovinou

Arash Sadeghi, íránský aktivista a bojovník za lidská práva, byl v roce 2016 odsouzen k 19 letům odnětí svobody a je považován za vězně svědomí. Od jeho zatčení je mu odpírán přístup k dostatečné lékařské péči, ačkoliv je ve špatném zdravotním stavu.