Hakan se po implantaci oka cítí dobře, čeká ho ale několik dalších operací

Hakan je po implantaci umělého oka pozitivně naladěn a doktoři zjistili, že zrak ve druhém oku není poškozen tolik, jak se původně předpokládalo. Hakana každopádně čekají ještě další operace oka. O samotném vyšetřování případu informuje Amnesty International Hakanova obhájkyně, která je přesvědčena o tom, že jakmile žalobce shromáždí veškeré soudní příkazy, bude zahájeno trestní stíhání.

13.3.2018

Žáci se sluchovým postižením jsou nadaní úplně stejně jako ostatní děti

Leona Pejcharová je ředitelkou projektu Zážitkem k porozumění, jehož cílem je podpora vzdělávání žáků se sluchovým postižením v běžných školách. V projektu vyvíjí nové metody ve spolupráci se zapojenými školami z celé ČR; chystá výstavu, jejímž cílem je zvýšit obecné povědomí o vadách sluchu a možnostech, jak je lze kompenzovat; a také připravuje kroužek pro prvostupňové děti s vadou sluchu a slyšící.

26.2.2018

Život s autismem? Není to žádná sranda, ve školce se mi smáli, teď mě respektují, říká Hájek

24.4.2017

Bombardováni ve svých domovech, civilisté v Mosulu viní lehkomyslné koaliční síly

Mosul, Irák- Když slyšeli, že se chystají nálety na jejich čtvrť ve východním Mosulu, Wa´ad Ahmad al-Tai a jeho rodina udělali přesně, co jim bylo řečeno.

17.5.2017

Peru: Autority ukončily tažení proti obránkyni lidských práv Máximě Acuňové

Usnesení Nejvyššího soudu v Peru oznámilo ukončení soudního procesu v případě útoků na pozemek obránkyně lidských práv Maximy Acuňové.