Hakan se po implantaci oka cítí dobře, čeká ho ale několik dalších operací

Hakan je po implantaci umělého oka pozitivně naladěn a doktoři zjistili, že zrak ve druhém oku není poškozen tolik, jak se původně předpokládalo. Hakana každopádně čekají ještě další operace oka. O samotném vyšetřování případu informuje Amnesty International Hakanova obhájkyně, která je přesvědčena o tom, že jakmile žalobce shromáždí veškeré soudní příkazy, bude zahájeno trestní stíhání.

24.7.2019

Podlešná u soudu napadla žalobu policie

Podlešná společně se svým advokátem u soudu napadla žalobu policie.

14.2.2019

Evropské země odmítají přijímat migranty, počet příchozích však klesá

Více než dva týdny muselo devětačtyřicet migrantů z Libye strávit na moři, než jim maltské úřady umožnily vstup do země. Následně byli přerozděleni mezi Maltu a dalších osm zemí Evropské unie. Nejedná se o ojedinělý případ, evropské státy odmítají přijmout lodě s uprchlíky stále častěji.

2.5.2019

Venezuelský opoziční lídr Leopoldo López je na svobodě!

Leopoldo López přežil několik pokusů o atentát, byl obviněn z 26 trestných činů. V roce 2015 byl odsouzen k 13letému trestu. V roce 2017 byl sice propuštěn z vězení, ale trest si dál odpykával v domácím vězení. Teď je Leopoldo López konečně na svobodě.

28.3.2019

Děti vystavené dlouhodobému stresu propadávají vzdělávacím systémem. Učitelé neumějí pomoci. Chce to řešit reforma

Čeští žáci ve srovnání s vrstevníky ze zemí OECD zažívají nejmenší pocit sounáležitosti se školou a spolužáky. Duševní zdraví dětí a pohoda ve škole je ale základ, bez něhož je proces učení silně narušený. Jak podpořit dobrou psychickou kondici žáků?